Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisuju peticiju

Velikogoričani jednoglasni: Voda mora ostati naša

Foto: Kronike VG
1/2
29.03.2014.
u 12:49

Prema novom Zakonu o vodama, Vlada Republike Hrvatske uskoro će donijeti Uredbu kojom se definiraju granice uslužnih područja za vodoopskrbu

- Mi ne damo našu goričku vodu i pokušavamo okupiti što veće snage da ne dođe do uništavanja našeg dobra, nečega što smo stvarali dugo godina, što su stvarali i naši stari i što moramo ostaviti svojoj djeci u naslijeđe – objasnio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić na potpisivanju peticije “Ne damo goričku vodu”, javlja portal kronikevg.com.

Podsjetimo, prema novom Zakonu o vodama, Vlada Republike Hrvatske uskoro će donijeti Uredbu kojom se definiraju granice uslužnih područja za vodoopskrbu. Velika Gorica time bi pripala širem sustavu čime bi izgubila ovlast nad tom djelatnošću. Upravo iz tog razloga gradonačelnik Barišić organizirao je peticiju kojom traži da gorička voda ostane u nadležnosti Grada. Peticiju će građani moći potpisati cijeli tjedan, a prikupljene potpise dostavit će Vladi RH.

- Pitanje je i što sa svim resursima. Samo vodovodnih cijevi ima oko 600 kilometara, a gdje su sve one vodospreme… Pitanje je što će biti sa svime time što smo izgradili. Tko će to i na koji način to održavati? Sasvim sigurno neće unaprjeđivati jer imaju nekih svojih problema. Cijeli sustav dolazi u jednu rizičnu situaciju ako neće ostati u rukama onoga tko ga je stvarao i onoga koji će o njemu brinuti. Mislim da to nismo zaslužili – kazao je gradonačelnik Barišić.

- Kaj drugo reći nego poručiti Bandiću i ekipi: Turopoljci ne daju vodu. To je naše. Neka zaborave priču glede toga – složio se Josip Jančić – Babriga.

>> Velika Gorica ipak gubi sjedište Općinskog suda

Komentara 9

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:40 29.03.2014.

Mogu misliti samo kolika bi cijena vode narasla da to padne pod ruku Bandića... poskupila bi barem 40-50 %... jer treba nahrantiti sve silne uhljebe iz holdinga i tajnice koje voze aute na 24 sata i slično....

SN
Snasasasalasa
15:43 30.03.2014.

Tak je Velikogorcani. Nedajte vodu . Borite se protiv Bandica.

SC
super cool
14:08 30.03.2014.

Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije