Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvoj umjetne inteligencije

Velik uspjeh FSB-a: Zagrebački fakultet sklopio suradnju s njemačkim automobilskim divom

Foto: FSB
1/9
23.11.2023.
u 09:44

Događaj je upriličen u sklopu obilježavanja 104. obljetnice Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a tom je prigodom organiziran bogat program "Dani FSB-a" koji je tijekom cijeloga tjedna studentima i posjetiteljima pripremio brojne aktivnosti, radionice i predavanja kao i prezentacije studentskih udruga i aktivnosti ove svestrane sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu protekloga je tjedna obilježio svoj 104. rođendan u sklopu Dana FSB-a. Tjedan aktivnosti bio je popraćen nizom događanja s ciljem jačanja suradnje s partnerima te pozicioniranja Fakulteta kao ključnog mjesta okupljanja i razmjene informacija između gospodarstvenika i akademske zajednice.

Program obilježavanja uključivao je niz aktivnosti, među kojima su se istaknuli Dani karijera, Sajam studentskih udruga, Career Speed Dating, Dan projekata, aktivnosti za škole, Bal strojara i Svečana sjednica Fakulteta.

Svečanosti su započele u petak, 10. studenoga, svečanim Balom strojara u hotelu Esplanade, a nastavile su se u ponedjeljak, 13. studenoga, otvaranjem Dana karijera koji su ove godine trajali čak četiri dana. Vodeće hrvatske kompanije predstavile su se studentima s kojima su i razgovarali na simulaciji razgovora za posao, Career Speed Datingu, koji se zbog velikog interesa, kako kompanija, tako i studenata, održao dva dana.

Foto: FSB

Na fakultetu su se predstavili projekti zaposlenika FSB-a u sklopu Dana projekata, a predstavilo se i osamnaest studentskih udruga s čak pet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu Sajma studentskih udruga. Dani FSB-a bili su prilika za ponovno okupljanje alumnija Fakulteta u organizaciji udruge AMAC FSB, ali i okupljanje budućih studenata jer je Fakultet u sklopu Dana otvorenih vrata ugostio učenike srednjih škola, nastavnike i ravnatelje. Studenti su predahnuli od mnogobrojnih fakultetskih obaveza uz Pub kviz i Stand-up Comedy Show. Otvorena je izložba slika „Strojarstvo u bojama – višedimenzionalne ikone“, zaposlenice Fakulteta, asistentice Petre Adamović.

Foto: FSB

Mjesto više tražilo se i za predavanja gospodarskih partnera fakulteta dok je FSB svečano potpisao projektni zadatak s njemačkim automobilskim gigantom BMW-om  te tako službeno označio početak suradnje na razvoju najnovijih modela umjetne inteligencije u području razvoja proizvodnje ove kompanije.

Dani FSB-a završili su u petak, 17. studenoga, Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća te partyjem alumnija fakulteta u organizaciji udruge AMAC FSB. Fakultet strojarstva i brodogradnje proslavio je svoj 104. rođendan na privremenoj lokaciji, Sveučilišnom nastavnom centru AGG-FSB (Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb). Više informacija o događaju možete pronaći na dani.fsb.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije