Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
situacija se popravlja

VIDEO Obišli smo općinu Brdovec: Stanje se popravlja, nekoliko je kuća i dalje odsječeno od ostatka mjesta

Javorje: Kuća obitelji Ferenčak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
06.08.2023.
u 14:10

Tamošnji su stanovnici kuće i dvorišta branili vlastitim rukama - podizali namještaj, te podizali pješćane barijere ispred vrata, prozora i ulaza u dvorište

Reporterka Večernjeg lista Ida Balog posjetila je Javorje, naselje u općini Brdovec čije su fotografije iz zraka jučer obišle zemlju.

Situacija se tamo popravlja. Jučer, u najgorim trenucima, je voda dosezala do visine od jednog metra. Od jutros se povlači, no nekoliko je kuća i dalje odsječeno od ostatka mjesta. Tamošnji su stanovnici kuće i dvorišta branili vlastitim rukama - podizali namještaj, te podizali pješćane barijere ispred vrata, prozora i ulaza u dvorište. 

VIDEO U Javorju se stanje polako stabilizira

- Sava je ugrozila četiri naselja, 30-ak kuća bilo je u opasnosti od poplavljivanja, a voda je prodrla u podrume u pet kuća gdje će vatrogasci krenuti s ispumpavanjem čim se voda povuče - kazao nam je načelnik Općine Brdovec, Alen Prelec.

Za stanovnike čije su kuće i okućnice poplavljene osiguran je smještaj u društvenom i vatrogasnom domu u Drenju Brdovečkom. Ondje su iz Logističkog centra Ravnateljstva Civilne zaštite osigurani i dostavljeni mobilni kreveti, jastuci i deke.

Podsjetimo, općina Brdovec u posebnom je riziku od poplavljivanja jer nema sustav obrane od poplava.

VIDEO Snimka iz zraka poplavljenog područja Općine Brdovec

Ključne riječi

Komentara 1

BT
Branko_Trol
14:09 06.08.2023.

Hvala vam novinari nasi dragi sto ste nam omogucili uzivo vijesti s poplava. Vidimo da je voda do grla dosla!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije