Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećeni automobili

VIDEO Večernji na mjestu urušavanja dijela zgrade u Zagrebu: Kolaps u centru, stižu dramatični prizori

02.05.2023.
u 14:06

Policija i vatrogasci su na terenu te je krenula sanacija

U centru Zagreba na uglu Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske malo poslije podneva urušio se vijenac koji drži krovište i pao na skelu koja je popustila i pala na tlo prilikom radova na obnovi. Srećom, nema ozlijeđenih, a oštećeno je nekoliko automobila. Policija i vatrogasci su na terenu i u tijeku je sanacija. Riječ je o bočnom dijelu zgrade Muzeja za umjetnost i obrt. Kako javljaju vatrogasci utvrđeno da je došlo do urušavanja građevinske skele u dužini 20 metara i zida zgrade površine 20 x 1,5 metara. U centru grada stvorile su se prometne gužve, automobili stoje u koloni na zelenom valu u smjeru zapada.

Gužve su i u Gundulićevoj ulici te u Klaićevoj i Ulici Izidora Kršnjavog. Građanima se ne preporučuje da koriste ove pravce, već da pronađu alternativne.  

Zbog pada skele u Klaićevoj ulici, autobusna linija 118 prometuje izmijenjenom trasom u smjeru Voltinog: Trg Mažuranića - Savska - Kranjčevićeva - Nova cesta - Magazinska - i dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta. U smjeru Trga Mažuranića linija 118 prometuje redovnom trasom. Zbog navedenog su također moguća odstupanja na tramvajskim linijama koje prometuju užim gradskim središtem, javlja ZET.

Sa zgrade Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu oko 12:30 sati srušila se skela koja je oštetila dio zgrade i nekoliko automobila. Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović kazao je kako do sada nisu imali primjedbi na radove. Točan uzrok pada trenutno još uvijek nije poznat, no ravnatelj navodi kako bi ga uskoro trebali saznati. 

"Je li bilo propusta ili nije, ne znam, utvrdit će se", rekao je ravnatelj u izjavi za medije te istaknuo kako su u zgradi bili jedino građevinski radnici. 

Na mjesto događaja stigao je dogradonačelnik Luka Korlaet. Među prvima je na mjesto urušavanja skele sa zgrade Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu stigao Pavle Kalinić, bivši pročelnik Ureda za hitne situacije. "Više sam puta upozoravao da će se ovakvi scenariji događati", rekao je.

1/14

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije