Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija

Večernji list novim je računalima iznenadio učenike Osnovne škole Ivana Granđe u Soblincu

Donacija
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/4
03.06.2014.
u 12:00

Ovaj vrijedan dar koristit će i učenici i profesori, te od sada održavati češće prezentacije

Dvadeset računala kojima će se koristiti i učenici i profesori Osnovne škole Ivana Granđe u Soblincu, kao i godišnje pretplate na dječji list Radost koji će učenici moći listati u školskoj knjižnici idealan su dar uručen školarcima na proslavi Dana škole. Potvrdili su to i oni gromoglasnim pljeskom nakon što su raspakirali računala u učionici te uzviknuli: “Napokon!”

Dar je to Večernjaka školarcima koji nižu uspješne rezultate na brojnim državnim natjecanjima, koji pune 53 godine njeguju i objavljuju svoj školski list “Kresnice” te ostvaruju zavidne sportske rezultate, ali i upisuju pobjede na natjecanjima u poznavanju prometne kulture.

– Svakako da će nam ova donacija pomoći u radu, ponajprije našim profesorima. Zahvaljujući novim računalima prezentacije naših učenika bit će češće – poručila je ravnateljica škole Leonida Udovičić. Vrijedan dar učenicima je uručio Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista, a kako je to poručila ravnateljica Udovičić, računala će se ravnomjerno rasporediti po svim objektima Osnovne škole Ivana Granđe. Naime, centralni objekt škole ima 32 razreda, ali u svojoj nadležnosti ima i tri područne škole.

– U područnoj školi u Glavnici Donjoj trenutačno imamo 28 učenika, dok ih je u Moravču petnaest. Naša je škola i u Adamovcu, gdje je 157 učenika, a objekt imamo i u Belovaru – objasnila je Udovičić.

Učenici su bili prezadovoljni novim darom, a u povodu Dana škole pripremili su u svakom razredu brojne kreativne radionice, kvizove te proveli istraživanja na temu manje poznatog Zagreba, a posebne nagrade uručene su onima koji su ove školske godine ostvarili dobre rezultate na državnim natjecanjima.

– Otkrivali smo nepoznato o poznatim Zagrepčanima i stvarno se potrudili. Bilo je to zanimljivo – rekao je Petar Barišić, učenik petog razreda.

>> Školarcima poklon za Dan škole - 20 računala od Večernjeg lista

Komentara 1

DO
dosaosam
17:30 03.06.2014.

lijepo ,lijepo večernjakovci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije