Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarno u titušu

Već šest godina skupljaju novac za djecu bez roditelja

Gimnazija Tituša Brezovačkog
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
17.03.2014.
u 17:00

Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog pomažu vršnjacima iz Kuće svetog Josipa i kolegici. U dvorani kina Studentskog centra u petak 21. ožujka u 18 sati će, u povodu Dana škole, izvesti autorsku predstavu Bilo jednom u Titušu, te održati humanitarni koncert. Nadaju se posjetu 1000 ljudi

Luka će biti znanstvenik, Tin vojnik, a Jakov profesor. Tako ih je za deset godina zamislio i nacrtao njihov vršnjak iz trećeg razreda Gimnazije Tituša Brezovačkog na Gornjem gradu. Riječ je o autorskoj predstavi “Bilo jednom u Titušu” na kojoj će učenici glumiti sebe u budućnosti.

Taj su scenski spektakl osmislili u povodu proslave Dana škole koja će se održati 21. ožujka u 18 sati u dvorani kina SC-a u Savskoj 25. Osim što će se odlično zabaviti, ovi učenici će sav prihod od manifestacije donirati štićenicima iz Kuće svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.

– Imamo pozitivnu tremu, ali osjećaj je super i još smo više motivirani jer znamo da radimo dobru stvar – poručio je 17-godišnji Tin Raić, jedan od organizatora humanitarne manifestacije.
Nije im prvi put da pomažu. Ove godine pripremaju sedmi humanitarni koncert, a pridružit će im se čak kolege iz Nizozemske.

Na koncertu će sudjelovati stotinjak učenika s kreativnim idejama i velikim entuzijazmom

Damir Jelenski

ravnatelj

– Ukupno će sudjelovati gotovo stotinu učenika. Mnogo je kreativnih ideja, pa će program vjerojatno trajati i više od dva sata – kazao je ravnatelj Damir Jelenski.

Osim što su štićenicima bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Kuće svetog Josipa prije nekoliko dana donirali 160 knjiga, odjeću i igračke, u šest godina su im ukupno prikupili 145 tisuća kuna.
– I lani sam sudjelovao u organizaciji, pa sam išao u posjet štićenicima. Bilo je to predivno iskustvo. Ne zna se tko je bio uzbuđeniji, oni ili mi... Igrali smo stolni nogomet, zezali se i družili – istaknuo je učenik Juraj Cvetko.

Očekuju, kažu, da će na manifestaciji biti oko tisuću posjetitelja, a kupnjom ulaznice od 30 kuna, osim djeci bez roditelja, pomoći će i učenici Hermini koju čeka čak 18. operacija kralježnice. Suradnja s Kućom svetog Josipa, naime, krenula je zbog povijesti škole.

– U ovoj su zgradi prije 383 godine bili smješteni siromašni učenici prve zagrebačke gimnazije na Katarininu trgu, a i Dan škole obilježavamo na blagdan Svetog Josipa – kazao je ravnatelj Jelenski.
Učenici pozivaju sve roditelje, bake i djedove, prijatelje i znance da se odazovu u što većem broju kako bi i ovaj put mogli usrećiti djecu bez roditeljske skrbi.

>>Mladi volonteri postali su brend I. gimnazije

Komentara 3

DU
Deleted user
08:25 18.03.2014.

Bravo djeco. Najjači ste,,,hvala vam!

Avatar fijolica
fijolica
12:47 18.03.2014.

Svaka čast učenicima. Takvi su mladi neophodni za budućnost Hrvatske.

Avatar fijolica
fijolica
12:50 18.03.2014.

I hvala VL na ovome članku. Bilo bi dobro da se uvede rubrika u kojoj će se isključivo obrađivati teme o mladima koji imaju i ostvaruju dobre i korisne inicijative (ne vjerujem da je ovo jedini dobar primjer, to bi bilo pretužno). Za poticaj i drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije