Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradilišta

Već ovog ljeta kompletna rekonstrukcija Gajeve ulice

radovi ulice
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
29.06.2015.
u 11:36

Obnavljaju se tramvajske pruge i uređuju prometnice po gradu. Zbog uređenja kolnika sve do 7. srpnja zatvara se Zagorska ulica

Kompletnu rekonstrukciju Gajeve ulice, u vrijednosti od 2,9 milijuna kuna, u koju ulazi i ručno raskopavanje betonskih ploča, rubnjaka, preslaganje žardinjera, demontaža i montaža stupića, parkirališnog aparata, stalaka za bicikle, ponovno crtanje pješačkih prijelaza... Zagrepčani bi mogli dočekati još ovo ljeto.

Novac je predviđen u Planu nabave Grada Zagreba za 2015., a sredinom svibnja raspisan je i natječaj za izvođače radova, iako je, kako doznajemo iz gradskog Ureda za izgradnju, uložena i žalba na rezultate natječaja. Projekt već postoji, preostaje samo vidjeti kako će završiti žalbeni proces.

Kopat će se i Sesvete

– Gajevu smo u dijelovima htjeli rekonstruirati u sklopu Plana malih komunalnih akcija, ali su je iz Grada Zagreba skinuli s proračuna gradske četvrti i rekli da će se obnavljati ulica u cijelosti u sklopu proračuna Grada – rekao je predsjednik GČ Donji grad Nedjeljko Gojo i dodao da je u tijeku i rekonstrukcija ulice Ljudevita Posavskog i Kačićeve.

U Planu nabave, pak, za rekonstrukciju je predviđena i Ulica Petra Zoranića u Sesvetama, u vrijednosti od 3,4 milijuna kuna, ali i Koturaška vrijedna 1,6 milijuna kuna. Ljetni radovi već su krenuli diljem grada, pa su građani za vikend morali preskakati tramvajsku prugu na Jelačićevu trgu, gdje radnici obnavljaju skretnicu.

Zbog radova na Trgu bana Jelačića, koji bi trebali trajati do 1. srpnja, mijenjat će trasu i tramvajske noćne linije 31, 32 i 34, pa će, umjesto preko glavnog trga, voziti Jukićevom te Vodnikovom preko Glavnog kolodvora.

Nastavljaju se i radovi na rekonstrukciji pruge u Savskoj cesti, od Ulice grada Vukovara do Vodnikove. Kopa se i na Aveniji Dubrovnik, od Trnskog do Sopota, na Vlaškoj od Draškovićeve do Bauerove, na raskrižju Ilica – Frankopanska, kao i sama Frankopanska.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

– Cilj nam je, u koordinaciji s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga i resornim uredima Gradske uprave, sve planirane radove izvesti u najkraćem mogućem roku. Zbog toga će se tramvajski promet prekidati uglavnom noću, a kada zahvati budu to zahtijevali, dolazit će do manjih izmjena i u trasama dnevnih linija – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Obilazno autobusom

Tako će već od danas autobusna linija 118, od Voltinog prema Mažuranićevom trgu, zbog uređenja kolnika u Zagorskoj ulici, od Selske do Fallerovog šetališta, voziti izmijenjenom trasom jer će Zagorska sve do 7. srpnja biti zatvorena za sav promet.

Komentara 3

TR
Trnjanec
12:13 29.06.2015.

Već idućeg ljeta: popravak Gajeve nakon rekonstrukcije! Već za dvije godine: popravak popravka Gajeve!

DU
Deleted user
12:30 29.06.2015.

Rekonstrukcija Gajeve? Pa Preradovićeva je u bar 100 puta lošijem stanju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije