Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PP MEDVEDNICA

Vandali sve češće uništavaju, a novca je sve manje

snježana malić limari
Petar Glebov/PIXSELL
31.08.2013.
u 19:00

Šuma je puna raznih olupina, odbačene šute i automobilskih guma – kaže ravnateljica Snježana Malić Limari

Tek što su obnovili kompletno područje Šumareva groba i Tigrova oka, djelatnici Parka prirode Medvednica naišli su na izbijene stupiće, duž staze na potoku Bliznec uništeni su rukohvati, a devastiran je i izvor pritoka Bliznec. Infocentar Bliznec išaran je grafitima, a prozore gondole ZET-ove žičare postavljene odmah pored već su nekoliko puta izbijali i razbijali. Sve to dogodilo se unazad tridesetak dana, što je djelatnike prvotno nagnalo na pomisao o porastu vandalizma na Medvednici.

– Posjetila nas je i policija koja je izašla na uviđaj prijavljenog vandalizma i zbog krađe u pansionu Medvednica – kaže ravnateljica Snježana Malić Limari te dodaje da je uništavanje u odnosu na prošle godine zapravo jednako, no novca za rad sve je manje. Infrastrukture za posjetitelje u parku, s druge strane, ima sve više, od klupa i stolova na odmorištima i livadama, poučnih staza, interpretativnih ploča, do Medvedgrada, hotela i planinarskih domova kao većih objekata. Domari imaju pune ruke posla, kažu djelatnici, a svaki tjedan barem jednom naiđu na uništenu opremu, bila ona rezultat pijančevanja mladeži ili nekog namjernika koji to radi iz inata.

– Da ne govorimo o ostavljanju smeća. Šuma je puna raznih olupina, odbačene šute i automobilskih guma – apeliraju. Problem nije samo u novcu – kaže ravnateljica Malić Limari, nego i u broju ljudi, odnosno njegovu manjku, a trošenje novca na sanaciju ponovno i ponovno vandaliziranih objekata besmisleno je.

– U konačnici, sve nas to dovodi do smanjenja entuzijazma, dobre volje i vjere u smisao našeg rada. Potrebna je bolja komunikacija između posjetitelja i nas te pravodobno dojavljivanje o uništavanju – kaže Malić Limari.

>> Sablasno - Ovako danas izgledaju zapuštene prostorije žičare Sljeme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije