Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILOM OZLIJEDIO MALOLJETNIKE

Prosvjed radnika hitne: 'Je li zaslužio odvođenje u lisicama? Svi smo mi Macan, danas on, sutra mi'

Foto: Gita Hiržin
1/10
29.06.2023.
u 13:10

Došli su dati potporu kolegi koji se nalazi u istražnom zatvoru

Vozaču hitne pomoći, koji je prošle srijede tijekom intervencije na Bundeku pregazio troje maloljetnika i koji se nalazi u istražnom zatvoru, njegovi kolege odlučili su dati potporu. Okupili su se danas točno u 12 sati ispred zagrebačkog Remetinca.

TIJEK DOGAĐAJA:

12:11 – Kada se dogodila nesreća, prvo je pomagao unesrećenima pa onda razmišljao što će biti s njim. Nije bio pod utjecajem alkohola, nije pobjegao. Je li zaslužio odvođenje u lisicama? – pitaju se njegovi kolege.


12:10 – Izrazili su želju da djeca što prije ozdrave i da zaborave ovu traumu. Djeca ne krive vozača, a prosvjednici su to očekivali i od države i od drugih institucija.


12:09 – Navode kako ne bježe od odgovornosti, ali da kao Sindikat traže odgovore. Zanima ih je li uistinu bilo potrebno ovakvo postupanje prema njihovu kolegi? Također, ni oni ni javnost nisu dobili nikakvo službeno izvješće o nesreći i službenu izjavu policije.


12:08 – Nakon izjave "Naš Mario nije kriminalac", uslijedio je pljesak okupljenih. Navode kako je njihov kolega bio hrvatski branitelj. 


12:07 – Kada je došao do prednjeg dijela vozila, shvatio je da se ispod njega nalaze dvije djevojke. One su tada počele vrištati. Jedna od djevojaka koja se nalazila ispod auta sama se izvukla. Kada je vidio što se dogodilo, odmah je o tome obavijestio tehničara. Tehničar je rukama gurao vozilo kako bi izvukli drugu djevojku.


12:06 – Žao mu je što mu nisu signalizirali svoju prisutnost makar mahanjem ruke. Navodi kako nije shvatio da je pregazio djevojke. Nakon 7,8 metara čuo je zvuk pucanja ispod vozila i mislio je da je prešao preko plastične boce ili kutije. Izašao je iz vozila i sa desne strane vidio mladića koji je ležao. Nije mislio da ga je on pregazio.


12:05 – Citira se izjava djelatnika hitne zbog kojeg je došlo do prosvjeda. Naveo je kako nije vidio unesrećene jer su nosili crnu odjeću, a na tom dijelu Bundeka nema rasvjete. Vozio je najviše 3 km/h i nije dodavao gas. Gledao je oko sebe, ali nije vidio ljude na mjestu gdje su bili parkirani. Nije palio rotirke jer za tim nije bilo potrebe. 


12:00 – Transparentom "Svi smo mi Macan, danas on sutra mi" iskazuju zabrinutost. Glavna poruka koju žele poslati s prosvjeda jest loše tretiranje njihova kolege prilikom privođenja i strah da se takvo nešto ne dogodi i njima.

Komentara 7

NV
novo vriijeme
14:05 29.06.2023.

Vozač koji udari pješaka u lisicama, a Rimac i Žalac u mercedesu sa policajcem kojim im otvora vrata, naravno bez lisica

MA
maxiking
14:52 29.06.2023.

Nedjelo protiv života i tijela su činili i ti balavci ukomirani od alkohola, samo kaj bu vozač naravno opravdano odgovarao za svoje nedjelo, a ovi šmrkavci ne.

BA
Barba56
14:19 29.06.2023.

Puna podrska vozacu hitne , sramota da ga se dovodi u lisicama , a ovi od petnaest godina da se trijezne na travnjaku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije