Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnički paviljon

Umjetnički paviljon: Četiri godine obnove i milijuni kuna

umj.paviljon (1)
doj
22.09.2011.
u 10:38

Radovi bi mogli završiti u rujnu, ali otkriveni su novi nedostaci na Umjetničkom paviljonu.

Četiri godine otkako je počela, obnova Umjetničkog paviljona pri kraju je i paviljon, iako još djelomično prekriven skelama i ceradama, napokon izgleda veličanstveno. U obnovu je utrošeno 22,8 milijuna kuna (bez PDV-a), a kako su ustvrdili u Gradskom uredu za graditeljstvo, na paviljonu se trenutačno završavaju restauratorsko-kiparski radovi te se obavlja završno ličenje objekta.

UV-zaštita
Već bi ovog mjeseca sve moglo biti dovršeno. Za razliku od prijašnjih obnova, ovo je kapitalni projekt, najpotpuniji i najcjelovitiji dosad, napomenuo je njegov ravnatelj Radovan Vuković. Primjerice, u sklopu već obavljene rekonstrukcije rasvjete, staklena krovna konstrukcija zamijenjena je novim staklenim pločama sa specijalnom zaštitom od UV-zračenja radi zaštite vrijednih umjetnina. Kako objašnjava, zbog ovakvih tehničkih intervencija i modernizirane infrastrukture, paviljon danas može predstaviti i radove suvremene umjetničke produkcije.

Loše stanje dimnjaka
Ipak, radovima na paviljonu, čak i nakon uklanjanja svih skela, još nije kraj. Naime, objasnili su u uredu, tijekom obnove otkrili su nekoliko vrlo ozbiljnih nedostataka, poput lošeg stanja dimnjaka, kanalizacije, puknute konstrukcije balkona...

Komentara 1

DE
Demko
11:43 22.09.2011.

Baš me zanima vodi li netko evidenciju koliko je puta ova zgrada u posljednjih četrdesetak godina obnavljana!? Kad netko spomene ovu bez sumnje prelijepu zgradu, odmah mi se pred očima pojave skele, a kako i ne bi kad na njojoj uvijek traju nekakvi radovi. Čini mi se da bi istražitelji i ovdje imali posla. I to puno…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije