Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Zološkom

Ulaz u Zoološki vrt s Maksimirske otvoren prošli tjedan ujedno je i "ulaz" u ozbiljne radove u ZOO-u

zološki
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/8
26.10.2015.
u 11:30

Novo lice ZOO-a Zagrepčani dolaze unatoč radovima, a vesele se jeftinijim ulaznicama

Tek nekoliko životinja, ulaznica za dinar, tjedni posjeti tadašnjeg gradonačelnika Heinzela koji u džepu skriva poslastice kako bi ih dijelio po nastambama, ulaz isključivo s čamcima budući da su se novi, četveronožni stanovnici Zagreba smjestili na otočiću u Maksimirskoj šumi, gužve pred blagajnom - upravo tako izgledali su prvi dani Zoološkog vrta Zagreb prije devedeset godina.

"Lemuriranje"

Jedino što je od toga ostalo i danas su brojni ljudi koji svaki dan, a posebice vikendom, dolaze u Maksimir kako bi dan proveli uz životinje.

Sunčano vrijeme, ali i posebno organiziran dan Zagrepčane su u ZOO izmamili i ove subote.

– Čule smo da je "lemuriranje", odnosno da ćemo se moći fotografirati s maskotom lemura, ali i obojiti lice po uzoru na omiljenu životinju – uzbuđeno su objasnile blizanke, petogodišnje Sara i Tara, koje, kako su rekle, u Zoološkom vrtu posebno vole upravo lemure.

Tek prva faza

Njih, međutim, nisu mogle vidjeti jer su trenutačno u dijelu Zoološkog u koji posjetitelji ne mogu ući, budući da je u tijeku modernizacija u sklopu koje će se do kraja sljedeće godine sagraditi novi restoran s vidikovcem i odmorištem, novi edukacijski centar, volijera za afričke ptice, ali i nova nastamba Madagaskar, gdje će se nalaziti upravo simpatični primati. To što ne mogu doći do svih životinja nije nimalo smetalo Nadi Mutavdžić i njezinoj unuci Emi Pavlović.

– Raditi se mora i nakon što sve završi, Zoološki će biti još ljepši, a životinje će imati bolje uvjete. Ulaznice su sad jeftinije deset kuna pa se isplati doći, jedino smo se malo zbunile jer nismo znale da ZOO sada ima novi ulaz – ispričala je baka Nada. Zbog ulaza zbunili su se pomalo, priznali su, i ostali posjetitelji, koji nisu znali da se od prošlog tjedna u vrt ulazi s Maksimirske ceste.

– Oduvijek se dolazilo iz parka, a mi jednostavno nismo čitali vijesti, pa smo otišli na stari ulaz. Sad ćemo zapamtiti gdje je novi ulaz – rekla je Anika Tomić, koja je u Zoološki u subotu dovela nećake, ali odmah se raspitala i hoće li se stari ulaz zauvijek zatvoriti. Samo do rujna sljedeće godine, objašnjavala joj je simpatična blagajnica, dok se i on potpuno ne obnovi, a tada će se u Zoološki vrt moći ući i iz parka i s Maksimirske ceste.

– Novi ulaz u ZOO vrt samo je jedan dio novog lica Zoološkog, koji će uvesti posjetitelje u nove sadržaje i aktivnosti planirane projektom modernizacije, koji će ukupno stajati 38 milijuna kuna – objasnili su iz Zoološkog te dodali kako je u tijeku tek prva faza potpune obnove ZOO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije