Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet kršenja samoizolacije

Bandić oduševljen: Od 220 testiranih imamo samo dva novooboljela. Ispod jedan posto

Zagreb: Milan Bandić o nastavku sanacije grada nakon potressa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
22.04.2020.
u 12:34

Jučer je testirano 220 osoba, a dva su nova slučaja. Još su dva retestirana pozitivna – poručila je Sandra Šikić iz Zavoda Andrija Štampar.

U domovima zdravlja ukinut će se noćna smjena zbog manjeg broja dolazaka pacijenata. Radit će od sada do 20 sati navečer, poručio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč nakon sjednice Stožera civilne zaštite, točno mjesec dana nakon kobnog potresa koji je pogodio Zagreb.

– Jučer je testirano 220 osoba, a dva su nova slučaja zaraze. Još su dva retestirana pozitivna – poručila je Sandra Šikić iz Zavoda za javno zdravstvo ''Andrija Štampar''. Također, dodaje, devet je osoba je u samoizolaciji.

S druge strane, zamjenik PU zagrebačke Dubravko Teur naveo je kako je jučer utvrđeno pet novih slučaja kršenja samoizolacije, ali ovoga puta niti jedan slučaj kršenja odluke o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih djelatnosti. Zaraženih policajaca i dalje je 11.

Gradonačelnik Milan Bandić nije skrivao oduševljenje informacijama iz Zavoda ''Andrija Štampar''.

– Od 220 testiranih, dva novooboljela. To je ispod jedan posto. Znači da imamo trend pada ispod jedan posto – zaključio je Bandić. 

Govora je bilo o gradskim stanovima za obitelji koje su nakon potresa smještene u Studentskom domu Cvjetno naselje.

– Molio sam da se poštuju kriteriji i ugradi socijalni kriterij, kao i u situaciji podjele materijala za hitne intervencije na objektima koji su nastradali. Nažalost, svjedoci smo da i kod ove plemenite ideje imamo pokušaj stvaranja slučaja je li netko u stranci. Jedini istinski kriterij bio je kriterij koji su trebali ispuniti dobavljači – rekao je gradonačelnik i dodao je da nitko nije provjeravao kojeg je tko svjetonazora ili stranke.

Također je naveo i četiri socijalna kriterija za obitelji koje bi trebale dobiti novi dom nakon potresa, a to su imovinski ili socijalni status obitelji, broj članova obitelji, njihovo zdravstveno stanje te činjenica borave li u Zagrebu više od deset godina. To su, kaže, jedini kriterij. 

– Nemojmo sada da i od stanova napravimo slučaj pa pitamo tko je od tih nesretnih ljudi u kojoj stranci. Imamo 44 stana, a primili smo 47 zahtjeva. Kad se počne raditi lista, opet će netko napraviti priču od toga, ali svijest mi je čista kao gorski potok – konstatirao je Bandić.

 

 

Komentara 1

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:30 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije