Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad i rijeka kao cjelina

Uhlir: Evo kako ćemo vratiti Savu Zagrepčanima

Zagreb: Zbog obilnih kiša rijeka Sava  izlila se iz korita
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
30.03.2021.
u 16:32

Kandidat za gradonačelnika Zagreba i predsjednik GO Grada Zagreba  Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, Željko Uhlir, ima, kako kaže, prijedlog kako Zagrepčane vratiti rijeci i rijeku građanima

"Zagreb i rijeka Sava nikako da se stope u jednu cjelinu. Sava je potpuno odvojena od gradskog života i već dugo građanima preostaju jedino šetnje uz neuređeni nasip. Nema ni nekadašnjeg kupališta koje je mnogim generacijama Zagrepčana puno značilo, a i mostovi su nedostatni za bolji suživot građana i rijeke“, istaknuo je na  konferenciji za novinare na savskom nasipu kandidat za gradonačelnika Zagreba i predsjednik GO Grada Zagreba  Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata, Željko Uhlir .

Jarunski most, s čijom se gradnjom maše uoči svakih izbora – stvar je prošlosti. Stoga je iznio vrlo konkretan prijedlog kako Zagrepčane vratiti rijeci i rijeku građanima. Nudi potpuno novi i drukčiji koncept , a lokacija na kojoj je  održana konferencija za novinare upravo je jedna od važnih točaka tog projekta. Projekt se sastoji od četiri temeljne točke: preusmjeravanje Save u poseban kanal, uspostavljanje četiri pregrade, na svakom izgradnja četiri mini hidroelektrane i stvaranje zone sporta i rekreacije

„Preusmjeravanjem Save u poseban kanal riješio bi se problem poplava, nasipi bi se mogli srušiti i time bi se dobila velika zona za sport i rekreaciju. Osim toga, za takav veliki , infrastrukturni projekt, osiguravaju se sredstva iz EU fondova",naglasio je Željko Uhlir .
Cijeli projekt mogao bi, dodaje, biti realiziran u dva mandata, a Zagrepčanima bi napokon omogućio život uz rijeku i s rijekom.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
Vito
08:38 01.04.2021.

"Evo kako ćemo vratiti Savu Zagrepčanima" - pa onda izvali: preusmjerit ćemo tok Save u odvodni kanal Odra. Taj je stvarno dobio na poklon Alchaimera. Ili je totalno bez mozga pa laprda samo da laprda. Čovjek bi pomislio - lijepo odjeven, zna što će izjaviti, a kad ono izvali glupost brže nego se vrana isere na Zrinjevcu.

Avatar rubinet
rubinet
15:02 03.04.2021.

" ...nasipi bi se mogli srušiti.." e baš svašta... A zašto ne bi poravnali Medvednicu ?

BL
Blomberg
20:55 01.04.2021.

Novi gradonacelnik ako dolazi onda sam Tomasevic !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije