Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokusi na pmf-u

Učenike je zanimalo kako napraviti munju

10.04.2015., Prirodoslovno-matematicki fakultet, Zagreb - Otvorenje znanstvene manifestacije Dan i noc na PMF-u. Otvoreni dan Kemije.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
11.04.2015.
u 15:00

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu održan je Dan otvorenih vrata koji je privukao velik broj školaraca

Male tajne biologije, fizike, kemije, ali i ostalih odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta imali su prilike jučer saznati zainteresirani učenici srednjih i osnovnih škola na Danima otvorenih vrata PMF-a. Koliko su zapravo kiseli slatki sokovi koje pijemo, kako iz voća dobiti energiju te na koji način napraviti munju, prezentirali su studenti te spremno odgovarali na pitanja budućih kolega.

–Mlađe zanima kako kod kuće pripremiti pokus koji atraktivno izgleda, a oni stariji pitaju o kojim se kemijskim reakcijama radi – objasnila je demonstratorica Petra Petrović, studentica 2. godine kemije koja je uz pomoć raznih otopina mijenjala boju plamena. A da interaktivna događanja imaju jako dobar rezultat potvrdio je dekan PMF-a Zoran Curić koji je naglasio da su primijetili povećan interes pri upisu.

–Cilj nam je i pokazati svima gdje se u Hrvatskoj razvija znanost, kakvom tehnologijom raspolažemo te tko su naši budući znanstvenici – rekao je Curić na otvorenju manifestacije koju je posjetila i dogradonačelnica Vesna Kusin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije