Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor sa ZET-om

Učenici pješaci napokon će dobiti besplatne karte za vožnju do škole

pješke
Goran Jakuš/PIXSELL
20.11.2013.
u 09:22

Među mladim pješacima su i 13-godišnja Lidija i 7-godišnja Maja iz Bukovja Bistranskog koje su od početka školske godine hodale kilometrima do škole

Muke osnovnoškolaca koji su morali pješačiti kilometre na području općine Bistra da bi se domogli autobusa i stigli na nastavu napokon završavaju - za točno deset dana!

Među mladim pješacima su i 13-godišnja Lidija i 7-godišnja Maja iz Bukovja Bistranskog koje su od početka školske godine hodale kilometrima do škole jer je Zagrebačka županija, sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, organizirala prijevoz učenicima od prvog do četvrtog razreda koji žive najmanje tri kilometra i prijevoz onima od petog do osmog razreda koji žive najmanje pet kilometara od škole. Ostali su se morali snalaziti.

Ogorčeni roditelji općine Bistra počeli su skupljati potpise za peticiju protiv tih promjena. Na ovaj je problem prije mjesec dana upozorio Večernji list, kada su iz Zagrebačke županije poručili da oni samo provode zakon.

U nemogućnosti dogovora sa Županijom, Općina Bistra je u dogovoru sa ZET-om osigurala besplatan prijevoz svim, kako kažu, diskriminiranim učenicima.

– Potrudili smo se za dobrobit djece koja su u neravnopravnom položaju. Osigurali smo novac u proračunu i očekujemo da će biti tristotinjak pretplatnih karata za osnovnoškolce, koje koštaju 210 kuna mjesečno – kazao je načelnik općine Bistra Krešimir Gulić.

Besplatan će ZET-ov prijevoz učenici imati od 1. prosinca do 30. lipnja iduće godine.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije