Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

U ZOO-u znaju da se goste ne čeka, nego da ih se mora privući. I ide im odlično

Lavići
Foto: ZOO Zagreb
14.02.2017.
u 13:15

Za Božić su odmatali poklone, za Novu godinu imali zabavu, u povodu Noći vještica dubili su bundeve... Na prvi pogled sasvim uobičajene proslave ipak imaju donekle neuobičajenu verziju u zagrebačkom Zoološkom vrtu jer su u glavnoj ulozi – životinje.

I zaista, više ni jedno obilježavanje značajnih datuma ne može proći bez “ZOO varijante”, pa se tako i uoči Valentinova mogao posvojiti životinjski par, primjerice morskih lavova Zagi i Edith. Građani se još danas mogu uključiti u ljubavne rute. Svaka proslava u Zoološkom vrtu, naime, obilježena je nekom zanimljivom aktivnošću njezinih stanara, ali i tematskim turama, edukativnim radionicama, predstavama... Namijenjene su kako djeci tako i odraslima, a prema velikom interesu građana može se zaključiti da su pun pogodak. A kada netko tako pogodi, treba ga pohvaliti, pa tako treba priznati da je ponuda u Zoološkom vrtu u zadnje vrijeme i više nego bogata. Čini se da u ZOO-u jako dobro znaju koja je razlika između toga da se posjetitelje čeka i da ih se privlači. 
A oni su očigledno otkrili tajnu kako se to radi i ide im odlično te stoga ne čudi što iz godine u godinu bilježe porast broja posjetitelja.

Akcije, edukacije, promotivne cijene, događanja... sve pršti od ponuda čak i sada kada je ZOO obnovljen i kada bi mnogi samo sjeli i čekali da uberu plodove modernizacije. Iako ZOO sada izgleda svjetski, u Zoološkom vrtu ipak znaju da se nove nastambe i novi restoran neće moći dugo prodavati pod nove i zato je očigledno koliko i dalje rade na tome da ih građani iznova posjećuju. A Zagrepčani su njihov trud i prepoznali te nije teško primijetiti koliko je ZOO danas popularan. Tako su, primjerice, prošle godine rođeni lavići blizanci Tuma i Uzuri prave zagrebačke zvijezde s velikih plakata. Građani uživaju u posjećivanju Zoološkog vrta, koji se trudi da im bude zanimljiv i koji bi mogao biti primjer što znači fraza “ići u korak s vremenom”.•

Ključne riječi

Komentara 2

AM
AMD------------------------
14:12 15.02.2017.

vas zoo je prostorna katastrofa,mucite zivotinje u preuskom prostor

Avatar fijolica
fijolica
14:01 15.02.2017.

Noć vještica nije nikakva uobičajena proslava. To je proslava koju je netko nametnuo. Osim toga, baš me zanima posjećuju li na Sve svete onda grobove svojih najmilijih? Nemam ništa protiv novotarija u Zoološkom, posebno onih što se tiče boljih nastambi za životinje - ali mislim da bi bolje bilo organizirati predavanja o životinjama i o svemu što se tiče životinja i možda neki prostor namijeniti za prikazivati filmova o životinjama (dokumentarne, igrane, crtane ...).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije