Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koja je tajna dobre pizze?

VIDEO U Zagreb stigla posebna pizzerija: Jedina je takva u RH, a gosti su joj već dali najviše ocjene

Zagreb: Živa vatra, prva mobilna pizzerija s krušnom peči  na drva
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/13
12.11.2023.
u 08:45

Prvi takav ugostiteljski objekt u Hrvatskoj u vlasništvu je Ivice Jukića, a nudi deset vrsta popularnoga jela sa sastojcima koji dolaze sa slavonskog OPG-a

Kada ulovi glad, najčešće bismo da hrana dođe k nama, a ne da mi moramo po nju. A ugostitelj Ivica Jukić tome je doskočio jer njegova "Živa vatra" kreće se na kotačima. Prva je to mobilna pizzeria u Hrvatskoj koja mnogima omiljeno jelo nudi izravno iz krušne peći na drva. Ako ste ovih dana prolazeći uz Karting centar Zagreb u Španskom osjetili miris svježe pizze, to je zato što je Ivičina prikolica onamo stigla iz Dugog Sela, gdje se očigledno svidjela posjetiteljima jer je "Živa vatra" u godinu dana rada na Googleu ocijenjena s visokih 4,7 od pet mogućih zvjezdica.

– Promijenili smo lokaciju jer smo odlučili i Zagrepčanima dati priliku da isprobaju našu pizzu iz krušne peći koja joj daje posebnu kvalitetu, a svi koji je žele kušati, prikolicu trenutačno mogu naći u Ulici Gustava Krkleca 23 – ističe Ivica.

VIDEO

Osim o peći, računa se posebno vodi i o svakom sastojku pa je tako tijesto odležano najmanje 72 sata, a na njega stižu samo domaći sastojci s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Slavonski okusi.

– Riječ je o OPG-u iz Slavonskoga Broda, koji nas opskrbljuje kulenovom sekom, slaninom, laks kareom i pancetom. U tijesto ne dodajemo nikakve aditive, sve je originalno i 100% domaće, od podloge do namirnica koje idu na nju – dodaje Ivica.

Iako na prvi pogled ne biste rekli, iz njegove prikolice izlazi čak deset vrsta pizza. Uz standardnu ponudu koju čine margarita, miješana, vesuvio i četiri vrste sira, specijalitet je slavonska pizza koja se nudi u čak pet varijanti, uključujući "Živu vatru" po čijoj je pikantnosti cijeli ugostiteljsko objekt na kotačima i dobio ime. A ideju za koncepciju koja je zasad jedina takva na domaćem tržištu Ivica je dobio u razgovoru s prijateljem iz Chicaga koji ondje u svom vlasništvu ima desetak pokretnih kućica.

POVEZANI ČLANCI:

– To je taj američki stil street fooda u pokretu kojemu smo dodali krušnu peć na drva na kotačima i tako omogućili da vrhunska pizza putuje svugdje – napominje Ivica Jukić i poziva sve u Špansko na popularno jelo koje, iako se priprema na parkiralištu karting centra, po okusu može stati bok uz bok s onima koji se nude u restoranima. Jedino biste trebali požuriti dok je još ondje jer će pizzeria na kotačima nastaviti svoj put.

Zagreb: Živa vatra, prva mobilna pizzerija s krušnom peči  na drva
1/13
Ključne riječi

Komentara 5

LU
Luftbalons
18:28 12.11.2023.

Ne razaznaje se jel to kao pizza cut za van ili se jede u objektu? Nema ni cijena, omjer količine, kvalitete da bih se požurio.. Ali znatiželja postoji

ZJ
Zjako
00:01 13.11.2023.

Samo da nije od zamjenskog sira i jeftine šunke. Kvaliteta sastojaka čini dobru pizzu. Kisela pizza nije vrijedna za bilo kakvu cjenu.

Avatar Aurel
Aurel
22:49 12.11.2023.

koliko sam shvatio, JEDINA specifičnost ove pizze je u tome što se peče u prikolici a ne u zidanom restiću. što zaista ne čini baš neku prednost... tako mi je svejedno je li peć motirana na pod ili na kotače. i u čitavom tekstu ni riječi o cijenama, veličini, teksturi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije