Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularni Jane's Walk se vraća

U svibnju edukativne šetnje Zagrebom od Podsuseda do Dubrave

Mapiranje Trešnjevke
30.04.2022.
u 13:09

Prva šetnja starta u petak u 16.45 sati sa željezničke stanice Podsused, a tema su Sava i njezina jezera

Svibanj je već tradicionalno postao mjesec kada se Zagreb šeće. A ove godine Mapiranje Trešnjevke i tamošnji Centar za kulturu organiziraju čak 15 programa Jane's Walk u različitim dijelovima metropole.

Svjetski je to trend kojim se pokušava poboljšati kvaliteta života u velikim gradovima, a ideju je još sredinom prošloga stoljeća u SAD-u popularizirala urbanistica Jane Jacobs, koja je uočila da se razvoj gradova često događa nauštrb lokalnog stanovništva te se zalagala za humaniji dizajn prostora.

Prva šetnja starta u petak u 16.45 sati sa željezničke stanice Podsused, a tema su Sava i njezina jezera. Potom se, primjerice, u subotu u 10 sati s terminala Dubec kreće u istraživanje planinskih "melina", Sovinjaka i Parka mladenaca, a popodne se špancira Gračanima u programu "Žice i bunkeri Varoškog rebra".

Krenete li u šetnju u nedjelju u 10 sati iz parka kod Gupčeve zvijezde, možete istražiti Zagreb dok ga još nije bilo, a u 16 sati kod Matoševa kipa počinje obilazak zaboravljenih vrtova i šetnica Gornjeg grada. Posljednja je šetnja 29. svibnja Mjesnim odborom Voćarska, a sve su besplatne. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije