Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još kopanja po gradu

U Strojarskoj novi trak za autobuse, zapelo u Jukićevoj

25.08.2014., Zagreb - Radovi na uredjenju kolnika u Strojarskoj ulici. Zbog radova promet se odvija priveremnom regulacijom. Radovi bi trebali zavrsiti do 01.09. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
26.08.2014.
u 09:30

Jukićeva je trebala biti završena još 18. kolovoza, no Gradska plinara odlučila se na izmjenu plinskih cijevi, što je oduljilo radove

Tijekom vikenda započeli su radovi na uređenju Strojarske ceste od Branimirove do Vukovarske pa će se njome sve do 1. rujna prometovati otežano jednim kolnim trakom.

Osim što će se obnoviti asfalt u cijeloj ulici, uredit će se i dodatni trak za autobuse na dijelu Strojarske od novog stambeno-poslovnog kompleksa tvrtke VMD do južnog ulaza u Autobusni kolodvor. Autobusi tako više neće morati čekati u koloni zbog gužvi koje se stvaraju na semaforu s Branimirovom.

Obostrano će se urediti nogostupi, a na istočnom će se izvesti biciklistička staza za dvosmjerni promet bicikala, dok će u funkciji i dalje ostati parkiralište koje se nalazi uz južni ulaz Autobusnog kolodvora za koje je Zagrebparking ovih dana produžio ugovor s Gradom uz naknadu od 53 tisuće kune.

I dok se radovi u Strojarskoj zasad obavljaju u predviđenom roku, zapelo je u Jukićevoj.

Ona je trebala biti u promet puštena još 18. kolovoza, no kako su kazali iz Zagrebačkih cesta, Gradska plinara se naknadno odlučila iskoristiti kopanje pa su izmijenili plinske cijevi. Naknadno je dogovoreno i da će se urediti nogostup duž Jukićeve uz tramvajsku prugu, što je također produljilo radove.

Iz Zagrebačkih cesta kazali su da je novi rok 4. rujna te da će uz Jukićevu asfaltirati i susjednu oštećenu Pierottijevu ulicu.

Poduzetnici u Mesničkoj tuže Grad, zbog radova im posao - stao

Komentara 5

Avatar fredi
fredi
10:11 26.08.2014.

"Gradska plinara se naknadno odlučila"??? Da li se u ovom gradu išta planira ili se radi kako kome pukne?

MT
mtintilinic
11:33 26.08.2014.

Nego od kuda bi bila Strojarska nego od Branimirove do Vukovarske???

ZE
.zeitgeist.
10:09 26.08.2014.

Kakav južni ulaz u autobusni kolodvor? Ima ulaz sa Držićeve, odnosno sa istočne strane i sa Strojarske, odnosno sa zapadne strane. Gadno je kad si dotepenec, pa ne znaš ni u kojem smjeru je tvoje selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije