Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrebe stanovnika

U što će se sve utrošiti 14 milijuna kuna u Novom Zagrebu-zapad?

Novi Zagreb-zapad
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
12.03.2014.
u 11:37

Predviđeni radovi za ovu godinu u gradskoj četvrti Novi Zagreb-zapad uključuju i uređenje kolnika i nogostupa, javne rasvjete... Malim komunalnim akcijama neće se plaćati gradnja vodovodne mreže

Za održavanje i gradnju cesta, nogostupa, dječjih igrališta i parkova na području gradske četvrti Novi Zagreb-zapad ove će se godine izdvojiti ukupno 14,4 milijuna kuna.

Iznos je to malih komunalnih akcija koji se, kako doznajemo u četvrti, za razliku od prijašnjih godina, neće utrošiti na gradnju kapitalnih projekata koji opterećuju budžet kojim raspolaže Novi Zagreb-zapad, već će se novac preusmjeriti na ono što su građani istaknuli kao prioritete.

Prihvaćanje uz rebalans

Samo za asfaltiranje i održavanje cesta i nogostupa izdvojit će se 10,432.710 kuna, dok će se za izgradnju i održavanje igrališta i zelenih površina izbrojiti 1,980.552 kuna. I dok će se uređivati ulice, u drugi plan odlazi rješavanje problema vodovoda i odvodnje, koji je za čak 58 tisuća stanovnika, koliko ih živi u toj gradskoj četvrti, uz neizgrađenost plinske mreže prioritet. Radovi na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži iz plana malih komunalnih akcija “brišu se” i pod svoju ih ingerenciju preuzima Holdingova podružnica.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Plan malih komunalnih akcija prihvaćao se krajem veljače, kada je ujedno doživio i svoj rebalans – osim prenesenih i neodrađenih obveza iz prošle godine, vijećnici su se tako obvezali sanirati i urediti nogostupe u Blatu, Laništu, Lučkom, Odri, Maloj Mlaki, Svetoj Klari i Trnskom. U Botincu će biti uređena nova parkirališna mjesta, i to pokraj dječjeg vrtića i preko puta osnovne škole, napokon će se postaviti stupići na Prilazu Ivana Visina 3, dok će se u Sigetu u Aleji Pomoraca obnoviti pješačka staza za koju je planirano 557.590 kuna.

Uređenje zelenih površina u svim mjesnim odborima na području četvrti stajat će 96.662 kuna, a 419.430 kuna izbrojit će se za zamjenu dječjih sprava na igralištu u Laništu.

U Botincu biopark

Osim predviđenih, izdvojit će se novac i za izradu projektne dokumentacije za dječji biopark čije je uređenje planirano u Ulici Bašćanske ploče u Botincu te za dokumentaciju za igralište s balonom koji će se urediti u Ježdovečkoj ulici 24. Za dokumentaciju gradnje ulične rasvjete na četiri lokacije u Svetoj Klari i Blatu izdvojit će se oko 47 tisuća kuna.

Komentara 5

PA
pajopatak
13:37 12.03.2014.

Odličan članak ! Molim novinarku da istu stvar napravi sa Trešnjevkom Jug . Hvala

BA
baniček
13:42 12.03.2014.

mene zanima Tuškanac, kad će se obnoviti stara trošna zdanja u kojima sirotinja živi?

VI
Vito
07:51 13.03.2014.

Ovo je odličan članak ("idem niz dlaku" takovm "novinarstvu) _____________ NEmaju plin, vodovod niti kanalizaciju, a oni sebi asflatiraju ulice ___________ Potrošit će četrnaest milijuna kuna na uređenje površine, a zatim će doći netko drugi i sve raskopati pa ugrađivati plin, vodovod, kanalizaciju ___________ Kako li se to naziva? __________ Možda nasljeđena glupost? ____________ No, što očekivati od partijskih oslušnika u gradskoj upravi ____________ Samo što nedostaje koliko košta metar asfaltiranja pa da imamo kompletirano izvješće koliko odlazi milančetu, a koliko stvarno na asfaltiranje __________ Naravno, asfatiranje će početi točno pred izbore, na vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije