Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival tolerancije

U MSU se gleda "Piletina za Lindu", a u KIC-u se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Foto: Festival tolerancije
1/12
27.01.2024.
u 09:00

Na programu u KIC-u je i film "Obračunavanja", a nakon kojeg će Tvrtko Jakovina, Ernest Herzog i Dario Špelić održati razgovor pod nazivom "Nije to bilo baš tako. O poricanju, iskrivljavanju i suočavanju‟

Festival tolerancije najavljuje za vikend projekcije novonominiranih filmova za nagradu američke filmske akademije Oscar i francuski César, kao i onih nagrađivanih na najvećim filmskim festivalima.

Danas se u MSU prikazuje film "Piletina za Lindu", ovogodišnji laureat Annecyja, kratki "Obećajem ti raj" o 17-godišnjem afričkom migrantu u Egiptu, nagrađen u Cannesu, te u Berlinu nagrađen "Disco Boy", u kojem glumi i Leon Lučev. 

Isti dan se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, pa će se u Dokukinu nakon "Obračunavanja" održati razgovor "Nije to bilo baš tako. O poricanju, iskrivljavanju i suočavanju‟. 

VEZANI ČLANCI: 

– Negiranje i iskrivljavanje činjenica važna je i slojevita tema koja zahtijeva pažljivo, ozbiljno istraživanje i argumentiranje, jer u protivnom, svaki je ishod moguć – ističu s festivala. U raspravi će sudjelovati Tvrtko Jakovina, Ernest Herzog i Dario Špelić.

Festival završava u nedjelju projekcijama u Dokukinu KIC, među ostalim dokumentarcem "Tata i Tatica" Danijele Ambrosoli o tome što za homoseksualni par znači odgajati djecu. 

Dokumentarni film "Drugi profil" prati filmskog producenta Armela Hostioua koji otkriva svoj lažni profil na Facebooku, a za sam kraj ostavljen je film "Sabotaža" o hrabroj ženskoj podzemnoj operaciji u Auschwitz-Birkenauu.

Ulaz na projekcije je besplatan.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije