Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen

U košulji s Hrelića na putu do burze kažnjavao putnike

Lažni kontrolor
ZET
07.07.2010.
u 11:10

Muškarac je priznao da su mu građani obično davali po deset kuna kako bi ih pustio bez kazne. “Zarađeni” novac je trošio uglavnom na piće

“Dobar dan, kontrola karata”, rečenica je koju je S. R. (41) samouvjereno izgovarao svaki put kada bi, odjeven baš poput pravog ZET-ova kontrolora, ulazio u tramvaj ili autobus. Pred putnicima bi na brzinu otvarao svoj crni novčanik, tobože da bi se legitimirao službenom iskaznicom koju imaju svi kontrolori, no ne i on.

Košulju kupio na Hreliću

Isprva nikome nije bio sumnjiv. Užurbano bi pregledavao njihove vozne karte, a one koji ih nisu imali, ljubazno bi zamolio da s njim izađu na sljedećoj stanici kako bi im napisao uobičajenu kaznu. Situacija ne bi bila nimalo neobična da se nije ustanovilo da 41-godišnjak nije zaposlen u ZET-u! Policija ga je, naime, u utorak uhitila i prekršajno prijavila zbog lažnog predstavljanja.

Obradom je utvrđeno da je nezaposleni muškarac iz okolice metropole, koji inače policiji nije poznat kao raniji počinitelj kaznenih djela, bio prilično uspješan u svome “biznisu”. Priznao je, naime, policajcima da je mu je čak tri godine uspijevalo naplaćivati kazne korisnicima zagrebačkog javnog prijevoza. Ranije nije bio nikome sumnjiv vjerojatno zbog toga što u tramvajima nije bilo video-nadzora pomoću čije snimke ga je na kraju i prepoznala jedna putnica. U ulogu ZET-ova kontrolora, rekao je policajcima, uživaljavao se barem jednom mjesečno, i to kada bi u Zagreb došao prijaviti se na Zavod za zapošljavanje.

Nakon što bi oni koje je “uhvatio” kako se švercaju u tramvaju ili autobusu izišli s njime na stanicu, građani su mu obično nudili po deset kuna kako bi ih ovaj pustio da prođu bez kazne. Novac je, naravno, prihvaćao, a trošio ga je uglavnom na piće pa ga policija kod njega nije ni pronašla. Čini se da mu nije bilo teško prerušiti se u kontrolora. Policiji je priznao da je ZET-ovu ispranu plavu košulju kupio na sajmu na Jakuševcu za nekoliko kuna. Odijevao bi se još u plave hlače i jaknu pa je tako doista i izgledao kao zetovac.
 

Nije oštetio ZET

Budući da se još nije javio nitko od oštećenih putnika, policija lažnog kontrolora nije mogla kazneno prijaviti te zbog toga poziva one koji su mu davali novac da se jave u najbližu policijsku postaju. Obradom je također utvrđeno da 41-godišnjak nije nanio nikakvu štetu ZET-u jer je njegova vozila samo koristio kao sredstvo kako bi na kraju došao do novca.

>>Lažni kontrolor "operira" po tramvajima i uzima novac

 

Komentara 31

TM
trade_mark
11:54 07.07.2010.

moja mama veli da snalažljiv čovjek ni u zahodu ne ostane gladan!! :D

Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
11:55 07.07.2010.

Bravo majstore!

PE
perfa
14:46 07.07.2010.

jedino ako mi pokažeš policijsku značku bi uopće razmislio da ti dam osobnu.. kakvi ZET kontrolori,inkasatori,komunalni redari,zaštitari i slično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije