Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz bunara

U Kašini... Na glavnoj su cesti, a pitku vodu naručuju

'05.08.2013., Zagreb - Ivko Puce iz Paruzevine nedaleko od Kasine ogorcen je jer vec 13 godina ceka da do njegove kuce dodje gradski vodovod koji je dosao do kuca stotinjak metara udaljennih od njegov
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
1/3
11.09.2013.
u 11:51

Najveća smo gradska četvrt, ovdje živi 100.000 ljudi, a sve nedostatke rješavamo pomalo, kaže predsjednik gradske četvrti Sesvete Mario Tomurad

Mi smo vam ovdje ni na nebu ni na zemlji, žale se stanari petnaestak kuća na području između Kašine i Paruževine. Iako službeno spadaju pod Grad Zagreb, tih kilometar i pol ulice, koja je ujedno i glavna prometnica prema Kašini, još nije spojeno na gradski vodovod, a većina se stanovnika opskrbljuje vodom iz bazena smještenih na brdu iznad kuća ili iz vlastitih bunara.

– Prikupljao sam potpise svih okolnih stanara i slao dva puta u Vodovod i odvodnju. Još 2007. dobili smo odbijenicu s izlikom da nismo u planu, a na zahtjev koji smo predali pred dvije godine odgovor nismo ni dobili – kaže Ivko Puce koji tu živi od 2000. godine. Uložio je cijeli život u tu kuću, a zbog tog problema razmišlja čitavu obitelj preseliti u Berheim pokraj Kölna, gdje je počeo raditi. Vodu crpi iz bunara pored kuće dubokog osam metara, no za sušnih dana, kakvih je bilo ovog ljeta, gotovo je uvijek nestane.

– O pitkoj vodi mogu samo sanjati. Naručujem je u kanistrima – kaže. Pucina kuća jedina je od njih 15 koja nije spojena na lokalni vodovod, bazene koji se pune kišnicom. Ne želi, kaže, plaćati vodu kojoj je upitna ispravnost. Da je voda čista, uvjerava predsjednik gradske četvrti Sesvete Mario Tomurad. Nedostatak infrastrukture ne čudi ga.

– Najveća smo gradska četvrt, ovdje živi 100.000 ljudi, a sve nedostatke rješavamo pomalo. Dio malim komunalnim akcijama, dio nam financira grad – kaže Tomurad. Iz Vodovoda pak odgovaraju da je projektiranje cjevovoda Prekvršje – Liševo i precrpne stanice, čiju dokumentaciju radi Institut IGH d.d., u tijeku. Slijedi javni natječaj pa bi se trebala riješiti vodoopskrba tog područja.

>>EKOBOMBE Znate li koliko smeća proizvedemo u godinu dana?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije