Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PONEDJELJAK

U Gradu ljutiti, čeka se sastanak: Samoborček diže cijene karata 30%

samoborček
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/2
26.03.2022.
u 09:00

U Samoborčeku su nam potvrdili povećenje cijena, ali zasad nisu rekli je li to samo privremeno zbog situacije na tržištu energenata.

Za oko 30 posto od 1. će travnja biti veća cijena karata autobusnog prijevoznika Samoborček za područje metropole i zapadnog dijela Zagrebačke županije. Prema tome će, primjerice, cijena mjesečne pokazne karte za četvrtu zonu umjesto dosadašnjih 440 biti 570 kuna. A budući da će novi cjenik najviše pogoditi Samoborčane, oko toga se na Facebooku oglasila njihova gradonačelnica Petra Škrobot.

– To je jednostrana odluka tvrtke Samoborček koja je Gradu poslala nove cjenike. Bez pregovora, rasprava, pokušaja dogovora i ikakvog dijaloga. To im omogućava zakon po kojem Ministarstvo prometa izdaje međužupanijsku dozvolu. Grad nema ingerenciju na međužupanijskim linijama prema Zagrebu – kazala je P. Škrobot.

U Samoborčeku su nam potvrdili povećenje cijena, ali zasad nisu rekli je li to samo privremeno zbog situacije na tržištu energenata.

– U Gradu Samoboru imamo sastanak u ponedjeljak i nakon toga možemo dati opširnije informacije – poručili su. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije