Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adrenalin

U gradu je prvi kopneni bungee

'11.07.2012., Zagreb, - Mateja Sobak, novinarka Vecernjeg lista skace bungee jumping kod zagrebacke Arene. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/5
Autor
Mateja Šobak/VLM
13.07.2012.
u 08:08

Subotama će se u Arena centru održavati demonstracije sigurnosti skokova bungee jumpinga

U samo dva tjedna otkako se otvorio, prvi kopneni bungee jumping te peti u Hrvatskoj općenito, onaj pokraj Arena centra, iskušalo je preko stotinu ljudi, hrabro se bacivši s visine od 47 metara, što otprilike odgovara 13. katu nebodera. Izazov za one željne adrenalina, kao i za one koji bi ovog ljeta jednostavno željeli iskušati nešto novo ostvariv je po cijeni od 250 kuna, a ideja da bungee dovede u glavni grad sinula je Alenu Maciniću koji, uz pomoć profesionalnog kraniste Ivice Budića, “u ponor” baca svakog tko poželi.

Skaču i turisti

– Osim Zagrepčana, skakali su i turisti koji su na svom odmoru željeli doživjeti nešto posebno – rekao je Macinić te dodao da se mnogi ljudi ne odlučuju na takav pothvat jer smatraju kako nije sigurno baciti se pedesetak metara iznad betona. Upravo će se iz tog razloga u Arena centru subotama održavati demonstracije sigurnosti skokova bungeeja.

– Ljude želimo uvjeriti da su poduzete najbolje sigurnosne mjere pri svakom skoku kako bi ih se što više odlučilo na ovaj nezaboravan adrenalinski doživljaj – objasnio je Budić koji skakače prati na njihovom putu “do samog kraja” te strpljivo čeka i po nekoliko desetaka minuta kako bi se oni odlučili na skok.

Nezaboravan doživljaj

Adrenalin, kako objašnjavaju Macinić i Budić, proradi već na zemlji tijekom priprema, dok je najjači neposredno prije skoka kad se ruke konačno odvoje od ograde košare te se, uz povike ohrabrenja od ekipe na tlu, “baci na beton”. Osjećaj beskonačnosti slobodnog pada koji, zapravo, traje samo nekoliko sekundi ravan je najgoroj noćnoj mori, ali čim se osjeti nalet vrućine te, naravno, sigurnost omče oko nogu i struka, osjećaj postaje jedan od najboljih na svijetu. Za sve one željne avanture ili samo novog doživljaja, bungee kod Arene dostupan je svakodnevno od 16 do 21 sat, sve do 1. studenog.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Milkica
08:58 13.07.2012.

Bome, stoji to tam malo više od dva tjedna. I nikad nikoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije