Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubec

U dvorišta im se izlijevaju fekalije, mjesecima čekaju popravak cijevi

fekalije
Marko Čubrilo/VLM
18.05.2010.
u 10:33

Kanalizacijska cijev puknula je tijekom sanacije rupe na cesti, a odgovornost, tvrde stanari, nitko ne želi preuzeti.

Stanarima Ulice Pavla Perića dvorišta su već mjesecima poplavljena fekalijama koje se izlijevaju iz njihovih septičkih jama nakon puknuća kanalizacijske cijevi koje je prouzročilo “krpanje” rupe na cesti.

Nitko nije odgovoran

– Čim kiša padne ili se netko tušira, fekalije se izlijevaju u naša dvorišta. Unatoč tome što smo mi uvjereni da su izvođači krivi, nadležni nam odgovaraju da smo sami odgovorni za nastalu štetu – razočaran je Nikola Tomičić, umirovljenik koji već mjesecima ne može otvoriti prozore prema dvorištu.

Tomičić i njegov prvi susjed Mirko Lukenić dijele zajedničke probleme, a obojica su uvjerena da odgovornost isključivo snosi izvođač radova. U razgovorima sa Zagrebačkim cestama stanari su došli do informacije kako je riječ o kooperantskoj tvrtki, no do točnog imena nisu uspjeli doći.

– O našim problemima obavijestili smo Zagrebačke ceste, kao i druge nadležne institucije, no nitko nije reagirao. Nakon nekog vremena došla je ekipa koja je utvrdila da je cijev pukla i da za popravak trebamo platiti 40 tisuća kuna – ljutit je Lukenić.

Problemi susjeda koji dijele jednu septičku jamu kojoj je prekinut spoj s glavnom kanalizacijskom cijevi traju već nekoliko mjeseci, a tvrde da na mjestu gdje se rupa u cesti zakrpala i ispod koje se nalazi puknuta cijev tlo ponovno propada, što ugrožava promet tom cestom.

No, iz sektora odvodnje zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje popravak cijevi ne smatraju svojom obvezom te pisanim putem stanare obavještavaju da su sami odgovorni za popravke.

Strah od posljedica

– Razmišljali smo i o tome da obavijestimo policiju o ovome slučaju jer je očito da smo prevareni – suglasni su stanari koji u toj ulici u Dupcu žive četiri desetljeća. Dodaju kako dosad nikada nisu imali problema s kanalizacijom.

Mijo Brezer, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, na pitanje tko snosi odgovornost bez zastajanja je ustvrdio:

– Nadzorni organ, kao i izvođač, a u konačnici mi preuzimamo odgovornost. U roku od nekoliko dana otvorit će se rupa i pogledati je li nastala šteta, a ako je izvođač već imao slične propuste, izgubit će pravo odabira idućih poslova u gradu – objasnio je pomoćnik Brezer.

Napominje da će se od izvođača, ako se ustanovi pogreška u radu, zatražiti naknada štete i zaključio da stanovnici ne mogu snositi odgovornost za nastalu štetu.

Unatoč pozitivnoj reakciji prvog čovjeka za promet i ceste, stanarima Ulice Pavla Perića ne preostaje ništa drugo nego da pričekaju sanaciju cijevi i kraj agonije u kojoj su već gotovo pola godine.

Ključne riječi

Komentara 1

ZE
zeppelin
11:20 18.05.2010.

?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije