Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATIJA PONUDA

Žičara Sljeme najavljuje novosti koje će vam se svidjeti: Uskoro dolaze novi sadržaji, ovo su detalji

Zagreb: Zatvorili žičaru na dva tjedna zbog radova na smanjenju buke
Goran Stanzl/PIXSELL
10.02.2024.
u 10:57

ZET je raspisao natječaj za zakup dvaju poslovnih prostora u objektu u Gračanima, a ponude se primaju do 11. ožujka

Sljemenska bi žičara, točnije njezina donja postaja, ove godine trebala dobiti nove sadržaje. ZET, koji njome upravlja, raspisao je, naime, natječaj za zakup dvaju poslovnih prostora u donjoj postaji žičare u Gračanima, i to na razdoblje od deset godina, a predviđeno je da će u njima biti trgovina te kafić ili restoran.

Prostor veličine 215 četvornih metara predviđen je za ugostiteljsku, a prostor od 139 kvadrata za trgovačku djelatnost. Početni su iznosi mjesečnih zakupnina, bez PDV-a, 2500 eura za veći prostor, koji se sastoji od unutrašnjeg dijela i terase, odnosno 1500 eura za manji prostor za trgovinu.

Oba su od otvaranja žičare 2022. zjapila prazna, a rok za prijavu na ZET-ov natječaj je 11. ožujka u podne. Uvjetima je propisano i da ponuditelj koji bude odabran na razdoblje od deset godina prostor ne smije davati u podzakup. Ponuditelji usto moraju poslovati neprekinuto prethodnih pet godina te imati godišnji prihod na razini 400 tisuća eura.

VEZANI ČLANCI: 

Dobre su to vijesti za stanovnike Gračana, koji će dobiti novi sadržaje u kvartu, a već se, podsjetimo, pojavilo i nekoliko inicijativa da se uredi prostor u sklopu donje postaje žičare i da se, primjerice, otvori kakav ugostiteljski objekt. Jedna od ideja bila je i da se ondje smjeste djelatnici gračanske ambulante s obzirom na to da je lokacija dobro prometno povezana, a pacijentima bi bilo dostupno i parkiralište.

A vijesti su, dakako, dobre i za sve brojnije izletnike na Medvednicu, koji za svoj put do vrha Zagrebačke gore biraju žičaru. U gradskoj se upravi, neslužbeno doznajemo, i dalje brusi model prema kojemu bi vožnja za Zagrepčane bila besplatna.

Tijekom snježnog vikenda početkom siječnja ove godine, podsjetimo, žičara je prvi put bila besplatna za sve posjetitelje, što je rezultiralo golemim interesom pa je u dva dana prevezla čak 25 tisuća putnika. A vožnja u gondolama do Sljemena ponovno će biti besplatna tijekom drugog dijela zimskih praznika, od 19. do 26. veljače. 

VIDEO: Strašna nesreća u centru Zagreba: Srušila se skela

Komentara 2

CR
CroVukovar
11:32 10.02.2024.

Što je s najvećom umjetnom stijenom u Hrvatskoj koja se nalazi unutar žičare od kada je žičara napravljena, a i dalje nije u funkciji? Teško je vjerovat da netko može biti toliko nesposoban da gotovu stvar ne može stavit u funkciju.

V0
Vlaskoulicanec4.0
14:38 11.02.2024.

Gradska uprava brusi model... 🤭😂😂😂🤭

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije