Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biste li pristali?

U centru Zagreba trosobni stan iznajmljuje za 500 eura, ali postoji jedan uvjet

Zagreb: Uklonjena skela koja se jučer srušila u Petrinjskoj ulici
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
12.03.2024.
u 11:06

Osim cijena, u Zagrebu je problem i tip stanova. Na tržištu nedostaje jednosobnih i dvosobnih malih stanova za samce i mlade obitelji

Cijene nekretnina i dalje su na visokim razinama, što najveći problem stvara u Zagrebu gdje velik broj mladih, studenata i radnika jednostavno mora živjeti zbog posla ili obrazovanja. Nužda ne bira pa neki žive u dijeljenim sobama, s namještajem iz prošlog stoljeća, u raznim uvjetima i po tuđim pravilima.

Jedan oglas za stan u centru Zagreba privukao je pozornost korisnika društvenih mreža zbog specifičnih uvjeta, a mišljenja su podijeljena. U Petrinjskoj ulici iznajmljuje se trosoban stan po nevjerojatnoj cijeni od 500 eura, no postoji jedna kvaka – vlasnica u stan prima samo ženske osobe. U opisu objašnjava da je tako odlučila jer u stanu povremeno boravi njezina kći. "Nema potpune komocije i intime", naglašava se u oglasu.

Ipak, za lokaciju u centru i nisku cijenu brojni bi vjerojatno pristali i na gore uvjete. Stan površine 80 kvadrata nalazi se na trećem katu zgrade. Potpuno je namješten i renoviran 2000. godine, a osim tri spavaće sobe, ima kupaonicu, WC, kuhinju i balkon. Grijanje je plinsko etažno, a navodi se da su režije oko 150 eura, reklamira se na Njuškalu.

Osim cijena, u Zagrebu je problem i tip stanova. Na tržištu nedostaje jednosobnih i dvosobnih malih stanova za samce i mlade obitelji, dok većih stanova, koji su sa cijenama od 700 i više eura mjesečno za najam dobrom dijelu stanovnika nedostupni, ima i previše. Situaciju dodatno otežavaju i agencije koje dovode strane radnike te zakupljuju stanove u kojima živi i nekoliko desetaka osoba.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO U Zadru pala rekordna količina kiše

Komentara 3

Avatar Aurel
Aurel
12:48 12.03.2024.

ovo je zaista NEVJEROJATNO - VLASNIK stana određuje pod kojim uvjetima iznajmljuje SVOJ stan!!! tko vam piše ovakve bizarne tekstove???

YO
yopi
14:11 12.03.2024.

njezin stan, njezina pravila...

LA
larala
15:54 12.03.2024.

Može poštovana gospođa tražiti još i više...ako ima bedaka koji bi živjeli u Centru, pogotovo nakon potresa .... osobno, ja ne bi ni da ona meni plati 500 eura/mj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije