Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN D

U bivšoj bolnici u Vlaškoj centar mladih dizajnera

03.07.2015., Zagreb - U prostoru bivse vojne bolnice u Vlaskoj 87 otvoren je Dan D, 6. madjunarodni festival dizajna.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
04.07.2015.
u 10:00

Jedan od ciljeva Dana D je dizajnere predstaviti publici, ali i ukazati na neiskorištenost prostora u središtu Zagreba

Zagreb je ovog vikenda centar mladih dizajnera iz cijele Hrvatske, ali i Europe. Naime, u bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 počeo je 6. međunarodni festival dizajna, Dan D, na koji su stigli izlagači, ali i posjetitelji iz Francuske, Austrije, Mađarske, Srbije...

– Cilj nam je pružiti priliku mladim dizajnerima da se predstave publici, ali i ukazati na problem neiskorištenosti prostora u centru grada koji imaju velik potencijal – objasnila je Ivana Borovnjak, direktorica Hrvatskog dizajnerskog društva koje organizira festival. Prve tri godine Dan D se održavao u Staroj klaonici u Heinzelevoj, zatim u tvornici Gredelj, a zadnje dvije godine je u Vlaškoj.

– Lijepo je dati novi kontekst starom ambijentu – objasnili su organizatori te poručili kako je Dan D u posljednjih nekoliko godine postao jedan od ključnih festivala za razvoj umjetnosti u Zagrebu. Već prvog dana posjetitelji su u velikom broju razgledali izložbe, od studentskih, do već nagrađenih, međunarodnih, ali i prodajnih. Dan D traje do sutra od 10 do 22 sata, ulaz se naplaćuje 20 kuna, a za studente je besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije