Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački NOĆNI CENER

Trkači i odlična atmosfera zavladali centrom grada: Muško zlato ide u V. Goricu, žensko u Sloveniju!

Zagreb:  Start utrke „12. zagrebački noćni cener“
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/43
05.11.2023.
u 22:33

Dobra zabava, rekreacija i natjecanje, večeras su trkači noćnog cenera zavladali ulicama metropole.

Dok je aurora borealis iznenada stigla u naše krajeve i obasjavala nebo nad ovim dijelom Europe pa tako i nad Zagrebom u tim trenutcima tisuće trkačica i trkača započeli su jednu od omiljenih gradskih utrka – Zagrebački noćni cener! Kako samo ime govori, trčalo se 10 kilometara, a iako natjecateljskog karaktera, dobre zabave duž cijele trase nije nedostajalo.

Naposljetku, dodijeljene su i medalje te pehari. Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Slovenka Anja Fink s vremenom od 34 minute i 37 sekundi. Deveto je to vrijeme ukupnog poretka. Fink je u cilj stigla tri minute prije drugoplasirane Ane Martinović, a krug tri najbolje također zatvara Slovenka, Nuša Mali.

GALERIJA:

Zagreb:  Start utrke „12. zagrebački noćni cener“
1/43

U muškoj konkurenciji i na prva tri mjesta rezultati su isti, sve tri medalje ostale su u Hrvatskoj. Zlato odlazi u Veliku Goricu, članu tamošnjeg Atletskog kluba, Dini Bošnjaku koji je 10 kilometara otrčao za 31 minutu i 4 sekunde. Srebro s vremenom 32:29  je pripalo Silviju Tomcu iz Triatlonskog kluba Maksimir, dok je bronca otišla u ruke Antonija Đurčevića iz AK Žumberak s vremenom 32:36.

Što se tiče timske utrke, najbrži je dio tim Triatlonskog kluba Maksimir. A ovako je izgledala staza: Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Držislavova – Trg žrtava fašizma (trči se oko trga) – Račkoga – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – ovdje je kraj malog kruga i ulazak u prvi veliki krug 

Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – ovdje je kraj prvog velikog kruga i ulazak u drugi veliki krug

Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – ulazak u cilj

Kako je bilo, pogledajte na snimci!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije