Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interna istraga

Trinaest djelatnika Holdingovih podružnica ima lažne diplome

holding
Goran Stanzl
01.03.2011.
u 11:26

Holdingovcima s lažnim diplomama bit će uručen izvanredni otkaz i protiv njih će biti podnesene kaznene prijave

ZAGREB – Trinaest djelatnika Holdingovih podružnica ima lažne diplome. Što one srednjoškolske, što fakultetske.

Trenutačni je to rezultat interne istrage Holdingove uprave koja je počela prošle godine, kada se Ivana Petek Popov iz Vodoopskrbe i odvodnje aplicirala za posao u službi sigurnosti u direkciji tvrtke.

Provjerom njezine diplome s Ekonomskog fakulteta kadrovska je služba otkrila da je riječ o krivotvorenom dokumentu. Bio je to okidač za daljnju istragu i lov na lažne svjedodžbe i diplome u svim podružnicama. Većina trenutačno otkrivenih “lažnjaka” upravo je iz spomenute podružnice.

Holdingovcima s lažnim diplomama bit će uručen izvanredni otkaz i protiv njih će biti podnesene kaznene prijave, a, kako je izjavio glasnogovornik Holdinga Dušan Viro, u tijeku je zakonski propisana procedura.

Komentara 51

MA
mani102
13:19 01.03.2011.

a kaj se tu čudite i pravite senzaciju pa pola državnih službi ima lažne diplome ekonomski fakultet u zagrebu postao je kao da je u doboju diplome se kupovale ko na traci a prometni da ne pričamo zamislite ROJS j j diplomirani inžinjer prometa, pa onda svakom kondukteru i vozaču ZET-a treba dati tu titulu i ozakoniti te muljaže

EU
eugenie
13:27 01.03.2011.

U jugi skoro svaki je malo pismeniji srbin imao diplomu, svi su bili ili lječnici ili advokati, pa i oni nepismeni carinici... Zna se gdje je lova. Izgleda da se do danas nije promjenilo ništa osim nekih poimenovanja. lol Lets rock and roll.

EU
eugenie
12:51 01.03.2011.

zagorec, pa diplome i doktorati se i danas kupuju, nećeš ti velikog truda Copy paste. lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije