Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrave navike

Trčaona poziva Zagrepčane na besplatni probni trening trčanja i nordijskog hodanja

17.02.2022.
u 13:46

Besplatni probni trening koji održava se 5. ožujka u 15 sati u parku Maksimir (kod glavnog ulaza u park) i na savskom nasipu (kod Boćarskog doma na Prisavlju)

Hodanje je zdravo, a preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da bi svatko od nas barem pet dana u tjednu trebao prehhodati 10.000 koraka. Nordijsko hodanje zahtjeva malo više posvećenosti u početku jer ima specifičnu tehniku pa je prva stvar koji biste trebali napraviti je pronaći trenera koji će vam preporučiti koje štapove koristiti i naravno prolaziti s vama korak po korak tehniku hodanja kako bi je što brže naučili.

Trčati možete krenuti i sami jer sam pokret dolazi prirodno, ali opet zabavnije i lakše je ako imamo pomoć nekoga tko zna tehniku i zanimljive metode kako povećavati udaljenost i tempo na pravilan i siguran način. Primjer metode trčanja po intervalima za početnike podijelio je trener Filip Koražija iz udruge Aktivan život koja je pokretač Trčaone:

„Minuta trčanja umjerenim tempom i zatim minuta hodanja kako bi se opustili, a ovaj princip ponavljamo sedam puta tijekom prvog treninga. Trening započinjemo vježbama zagrijavanja, a završavamo vježbana istezanja“, naveo je on.

Za kvalitetan život u dinamičnoj svakodnevici važno je pronaći vrijeme za sebe uz aktivnosti koje vas ispunjuju i čine zdravima. Ako mislite da je trčanje ili nordijsko hodanje aktivnost koja vas čini sretnima ili mislite da bi to mogla biti, onda je Trčaona pravo mjesto za vas jer do sada je kroz školu trčanja i nordijskog hodanja prošlo više od 8.500 ljudi raznih dobnih skupina, konfekcijskih brojeva i ostalih podjela koje tamo ne znače puno jer jedino mjerilo je kvalitetno vrijeme za sve.

Upisi su u tijeku do 13. ožujka, a više informacija možeta saznati na mrežnim stranicama Trčaone.  

Prije početka sezone možete doći na besplatni probni trening koji se održava 5. ožujka u 15 sati u parku Maksimir (kod glavnog ulaza u park) i na savskom nasipu (kod Boćarskog doma na Prisavlju) te u Rijeci ispred atletske dvorane na Kantridi u 10h.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije