Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiv dan

Tramvaji opet u centru. Jedni slave, drugi traže kacige

Zagreb: Nakon potresa centrom grada počeli voziti tramvaji, a Bandić se vozio jedanaesticom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.07.2020.
u 10:42

Za datum izbora nisu pak puno marili oni koji su jedva dočekali da tramvajem mogu ponovno do Jelačić-placa, a neki su i čestitali gradonačelniku Milanu Bandiću koji se među prvima provozao novom – starom trasom.

Kacige na glavu. Tako su stanovnici strogog centra jučer komentirali ponovno puštanje tramvajskog prometa. U šali, doduše, no time su na slikovit način opisali brigu za domove koji se tresu “kao da je ponovno potres”. To je, nastavili su neki s vicevima, samo do nedjelje, a onda koga briga. Za datum izbora nisu pak puno marili oni koji su jedva dočekali da tramvajem mogu ponovno do Jelačić-placa, a neki su i čestitali gradonačelniku Milanu Bandiću koji se među prvima provozao novom – starom trasom. Svi tramvaji vratili su se tako u svoj “originalni” vozni red, no u onaj ljetni, u prometu je i linija 13, a ukinuti su izvanredni autobusi 608 i 611.

Nova dnevna bolnica

Napravili su to, rekao je Bandić, zbog sugrađana starije dobi, i to nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile od posljedica potresa. Pljeskali su gradonačelniku i u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh”, gdje je pustio u rad magnetsku rezonanciju 3,0 T i otvorio novu dnevnu bolnicu sa 65 smještajnih jedinica, bolničkom ljekarnom i javnom podzemnom garažom s gotovo 500 parkirnih mjesta.

– Sve je to rezultat želje da se Zagrepčanima, ali i svim građanima Hrvatske, omogući najsuvremenija dijagnostička obrada – istaknuo je Bandić. Neki su i taj potez spočitavali kao predizborni, no bilo ih je jučer cijeli niz koji se mogao tako shvatiti. Dan je, naime, počeo na Savskoj cesti kako bi vatrogascima podijelio novu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama, predstavio je i EU projekt za zapošljavanje mladih bez roditeljske skrbi, a onda je obišao radove i družio se sa stanovnicima gradske četvrti Sesvete. I to je bio njegov raspored samo do polovice dana.

A dok je “delao”, mora i da mu se štucalo jer je njegovo ime bezbroj puta spomenula i oporba, ali i njegovi koalicijski partneri u Gradskoj skupštini, čiji su zastupnici jučer trebali “odraditi” dvije sjednice, 34. i 35., potonju s temom potresa, na kojoj se trebalo prezentirati sve što je gradska uprava napravila nakon njega. No nisu uspjeli doći ni do prve točke nastavka stare sjednice, a kamoli započeli novu. Razlog je nedostatak kvoruma, koji je isprovocirala oporba, ne želeći dati gradonačelniku “povoda za predizborni PR”.

Predizborna sjednica

– Sazvao je predizbornu tematsku sjednicu o potresu kako bi ušićario neki bod. Nije na oporbi da drži kvorum – rekao je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš. Da je tematska sjednica “apsolutno predizborna”, misli i HDZ-ovac Davor Filipović, ali treba gledati, dodaje, što je dobro za Zagrepčane. No osigurao se gradonačelnik da ipak jučer bude govora o potresu, pa se ono što se trebalo izlagati na sjednici predstavilo na presici nakon obraćanja Stožera civilne zaštite.

Ključne riječi

Komentara 3

BI
bitanga99gizdava99
11:41 03.07.2020.

bravo za grad, ovo je dokaz da savšeno funkcionira... a vi novinari napravili ste članak star od jučer i iz konksta izvukli komentare i eto novi članak za danas:))

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
12:39 03.07.2020.

Kao što sam već jučer napisao ispod istog članka - moja baka je imala stan u Končarevoj (današnja Ozaljska) kod Selske na 1. katu. Kad sam bio klinac, cca oko 1970.-e, sjećam se kako sam na prozoru spavaće sobe koja je gledala na Končarevu, slagao kulu od igraćih karata i onda se zabavljao čekajući da prođe 12-ica i da se kula od vibracija sruši. Dakle ta"trešnja" je sasvim normalna stvar u zgradama koje se nalaze uz prugu, a tada ta zgrada nije bila starija od 40-ak godina.

ST
stefj
11:59 03.07.2020.

Aha, eto pred izhbore sve tempirano. No nije dobilo dovoljno prostora u medijima. Jako teško će do mandata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije