Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U PROMETU

Prometni kaos na zapadu Zagreba: Tramvaj iskočio iz tračnica, na terenu i dizalica

Tramvaj iskočio iz tračnica u Zagrebu
Foto: Laura Hana Uremović
1/5
20.02.2024.
u 07:59

Prema prvim informacijama, s obzirom na to da se sve odigralo vrlo rano ujutro, tramvaj je bio većinski prazan te ozlijeđenih osoba nema.

Jutros oko 5 sati i 50 minuta u blizini Zapadnog kolodvora u Zagrebu, točnije na dijelu gdje tramvajska pruga prelazi iz Jagićeve u Hanuševu ulicu u smjeru zapada, tramvaj na liniji broj 2 (Črnomerec – Savišće) iskliznuo je iz tračnica. ZET-ove ekipe za hitne intervencije i servis odmah su izašle na teren. No, kako doznajemo, riječ je o zahtjevnijem pothvatu jer su iskliznula čak dva tramvajska postolja. 

Prema prvim informacijama, s obzirom na to da se sve odigralo vrlo rano ujutro, tramvaj je bio većinski prazan te ozlijeđenih osoba nema. 

Tramvaj iskočio iz tračnica u Zagrebu
1/5

Sanacija traje i u ovim trenucima, stoga je tim dijelom trase obustavljen promet do daljnjega, odnosno do uklanjanja tramvaja i sanacije oštećenja

Neobično je i to što se tramvaju linije 2 ovo izlijetanje dogodilo izvan redovite trase, odnosno dvojka uobičajeno skreće iz Jagićeve u Ulicu Republike Austrije, a ne u Hanuševu gdje se ovaj incident dogodio

Zbog sanacije stoga je dijelom zatvorena i Hanuševa ulica, što se odrazilo na već redovne prometne gužve tijekom jutra u Zagrebu, koje su stanovnici zapada grada jutros opisali kao "kolaps, kaos i užas". Naime, gotovo istodobno počeli su najavljeni radovi hitne sanacije i održavanja vrlo prometne Selske ceste na dijelu od Zagrebačke avenije do Zagorske ulice, a što će trajati sve do subote.

Linija 2 u oba smjera prometuje preusmjereno preko Trga bana Jelačića, dok linija 1, umjesto na Zapadni kolodvor, prometuje do Črnomerca.

VEZANI ČLANCI

Dodajmo i kako je prije tek nešto više od dva tjedna, odnosno 4. veljače u poslijepodnevnim satima došlo do dvaju iskliznuća tramvaja gotovo u isto vrijeme. Tada je prvo u smjeru iz Draškovićeve prema Branimirovoj problem imao tramvaj linije 4, a potom kod Branimirove i tramvaj linije 9. Ovakvi incidenti dogodili su se na liniji 2 i prije nekoliko mjeseci zbog iskakanja iz tračnica na raskrižju Vukovarske i Držićeve, a što je prouzročilo prometni kolaps u tom dijelu grada.

Uzroci su u svim tim slučajevima najvjerojatnije dva faktora. Prvi je neprilagođena brzina u zavoju, a drugi kritično stanje tramvajskih tračnica u gradu. Istrošene su te samim time manje otporne u zavojima gdje je opterećenje na pruzi najveće, pogotovo kada je riječ o tramvaju koji ima tridesetak tona i dulji je od 20 metara.

Ključne riječi

Komentara 11

MO
morpheous
09:47 20.02.2024.

Grad ne funkcionira, Nemožemo opet dokazuje nesposobnost za upravljanje bilo čime. Neradnički mentalitet i neiskustvo svakodnevno vidljivi!

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
09:05 20.02.2024.

Opet kriv Bandić?

PO
Poganec
09:13 20.02.2024.

Hrvatska je visoko razvijena zemlja, Koji je to politicar bubnio i tko ga je birao To je nasa stvarnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije