Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
par u inspekciji

Top destinacije – Hrvatska obala s Columbom

'03.08.2013., Zagreb -  U Udruzi Zagrebacki zivotinjski kutak predstavljena je knjiga Sandre i Zeljka Stuica o najboljim odredistima na hrvatskoj obali za ljetovanje s kucnim ljubimcima. Photo: Davor
'Davor Visnjic/PIXSELL'
06.08.2013.
u 17:00

Sandra i Željko sa svojim psićem Columbom prešli su cijelu obalu, raspitivali se za hotele u koje primaju pse, u koje restorane mogu ući, doznali su imena lokalnih veterinara

Brojnim Zagrepčanima koji na more odlaze s kućnim ljubimcima, ali i onima koji ih inače ostave nekomu na čuvanje, sigurno će poslužiti knjiga u kojoj bračni par Stuić objavljuje popis najboljih odredišta duž Jadranske obale za ljetovanje s četveronožnim ljubimcima.

Neugodne scene

Sandra i Željko sa svojim psićem Columbom prešli su cijelu obalu, raspitivali se za hotele u koje primaju pse, u koje restorane mogu ući, doznali su imena lokalnih veterinara te istražili gdje su plaže na kojima je psima dopušteno kupanje.

– Imali smo neugodnih trenutaka kada su nas ljudi gledali ispod oka, no ipak je više bilo onih lijepih. Knjiga je namijenjena vlasnicima kako bi znali gdje je najbolje ići na ljetovanje kako bi izbjegli nezgodne situacije – kazala je Sandra Stuić. Prema njihovom istraživanju, najbolja plaža za pse nalazi se u Zagrepčanima jednom od najdražih odredišta – Crikvenici.

– Plaža Podvorska smještena je u predjelu Lučica i lako je dostupna šetnicom, a postavljene su sjenice i tuševi za pse – istaknula je Stuić. Druga plaža nalazi se u uvali Lone u Rovinju te u Dražici na Krku. Za njima ne zaostaje ni riječka plaža na Kantridi, a na petom mjestu je plaža uz šetnicu Lungo Mare u Lovranu.

Nepoznate plaže

Osim ovih uređenijih plaža, u knjizi se nalazi i popis manje poznatih. Ako u mjestu nema službenih plaža, Stuići savjetuju da potražite autokamp uz koje se obično nađe slobodan komadić mora za bezbrižno kupanje. Stuići napominju kako je lijepo ponašanje i čistoća na plaži od presudne važnosti jer će ostali turisti upravo na tomu i zauzimati stav o suživotu na plaži sa psima. Knjiga \"Top destinacije – Hrvatska obala s Columbom\" osim informativne ima i plemenitu namjenu. Od svakog prodanog primjerka (149 kn) pet kuna donira se udruzi Noina arka, a pet kuna azilu Dumovec.

>>Apel vlasnicima kućnih ljubimaca: Osigurajte im smještaj!

>>Bliži se godišnji, a ne znate kamo sa psom? U hotel za životinje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije