Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao je i žičaru

Tomašević: Za sada cijene karata ZET-a ostaju nepromijenjene

Zagreb: Ćorić i Tomašević podržali akciju #ZaZeleniSvakiDan
Marko Lukunic/PIXSELL
05.09.2021.
u 16:43

Potvrdio je da ZET ima dugovanja, jer je, objasnio je, dignuo kredit od pola milijarde kuna radi realizacije žičare, rate kredita već se moraju plaćati, a prihoda još nema

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u nedjelju je poručio da za sada cijene karata ZET-a ostaju nepromijenjene, te da rade sve što mogu da do poskupljenja javnog prijevoza ne dođe.

_- Za sada ostaju ove dnevne karte ovakve kakve jesu. Mi radimo sve što možemo da do poskupljenja javnog prijevoza ne dođe - izjavio je Tomašević novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao u akciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja "#ZaZeleniSvakiDan". Potvrdio je da ZET ima dugovanja, jer je, objasnio je, dignuo kredit od pola milijarde kuna radi realizacije žičare, rate kredita već se moraju plaćati, a prihoda još nema.

- Tako da je žičara baš jedan veliki uteg za samo poslovanje ZET-a - upozorio je Tomašević.  Objasnio je da ZET, koji obilježava 130. godišnjicu postojanja, posluje tako da se u velikoj većini troškovi pokrivaju direktno iz gradskog proračuna kroz subvenciju ZET-u. Gradonačelnik kaže da će ove godine, kako bi pokrili gubitak koji će nastati, a ZET ga nije planirao, u rebalansu gradskog proračuna za tu subvenciju morati osigurati i veći iznos nego što je bio planiran ove godine. Nije htio reći kolika će biti visina subvencije te hoće li biti smjena u ZET-u te je najavio da će o tome više govoriti sljedeći tjedan kada će predstaviti rebalans proračuna Grada Zagreba. 

Najavio je i da će raditi sve da se unaprijedi javni prijevoz u Zagrebu, te je pozvao građane da što više koriste taj prijevoz, a što manje automobile. O sljemenskoj žičari kaže da su razgovarali s nekim ministrima, ali s nekima od njih još nisu stigli razgovarati.  Podsjetio je da imaju Upravni spor koji vode vezano za uporabnu dozvolu za žičaru i da će taj spor na sudu trajati neko vrijeme. Međutim, bez obzira na taj spor, najavio je da se ide u radove koji će smanjiti buku sljemenske žičare, jer je, kako je istaknuo, trošak tih radova ipak manji u odnosu na trošak koji nastaje svaki mjesec zbog toga što žičara ne radi. 

- Znači, to će biti jedan novi trošak ali opet ne toliko u odnosu na ovaj trošak koji nastaje svaki mjesec jer žičara ne radi i nema nikakve prihode - izjavio je Tomašević. 

Ključne riječi

Komentara 5

NA
naslipo
17:18 05.09.2021.

Da vise koristimo gradski prijevoz? Jel probao doći iz Dubca do Savice Šanci? Autom 20 minuta, gradskim prijevozom sat i pol

CK
CKI
16:54 05.09.2021.

Bit će prihoda ako žičara ikada proradi. Bit će para k'o blata.

MM
Marljivi mrav
18:56 05.09.2021.

Kaj se još netko vozi javnim prijevozom??? Pa ja mislio da otkad je korone da su tramvaji i busevi prazni, tu i tamo pokoja bakica splaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije