Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak na izbore u Zagrebu bez SDP-a

Tomašević: Najviše novih birača možemo dobiti tako da ne idemo u koaliciju

Zagreb: Tomislav Tomašević održao konferenciju za vrijeme trajanja sjednice Gradske skupštine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.12.2020.
u 09:40

Dobar dio naših birača ostao bi doma kad bi došlo do velike predizborne koalicije, rekao je Tomašević

Platforma Možemo! neće izaći na lokalne izbore u Zagrebu s SDP-om. Što se zapravo dogodilo na konferenciji za medije, otkrio je saborski zastupnik Tomislav Tomašević.

"Želim naglasiti da smo mi u lokalnu politiku ušli jer nismo vidjeli opciju koja će se usprotiviti Bandiću. Cilj je maknuti Bandića, omogućiti većinu za progresivne promjene i da se promijeni funkcioniranje u Gradu Zagrebu. Ova odluka koju smo donijeli racionalna je. Iz SDP-a su rekli da će me podržati ako imamo zajedničku listu. Nakon konzultacija s članovima i partnerima odlučili smo da je za ostvarivanje ova tri cilja najbolje da ne idemo u veliku koaliciju koja uključuje SDP. To je više fer prema biračima", kazao je Tomašević.

Video: Tomislav Tomašević o inicijativi ''Knežija brani park''

"Najviše novih birača možemo dobiti tako da ne idemo u koaliciju", kazao je Tomašević o anketi. "Dobar dio naših birača ostao bi doma kad bi došlo do velike predizborne koalicije. To je racionalna odluka", kazao je. "Spremni smo na suradnju s cijelom oporbom", rekao je.

"Tko god uđe u drugi krug s Bandićem, mi ćemo podržati kandidata od centra prema lijevom", kazao je. Pozvao je oporbu da zajedno nadgledaju izbore. "Ne mislim voditi nikakvu neprijateljsku kampanju protiv oporbe", rekao je. 

"Nismo mi uvjereni da ćemo Bandića maknuti zbog ankete nego jer ćemo ići sa srcem. Razgovaramo s građanima, obilazimo svaki kvart, znamo što građani žele", rekao je.

"Meni je od danas glavni cilj da se ostvare promjene u Gradu Zagrebu. Nećemo se previše baviti neprijateljskom kampanjom prema HDZ-u i Bandiću. Radili smo na svemu, idemo po kvartovima, tražimo koji su problemi građana. Nije nitko zvao iz SDP-a, ja sam nazvao predsjednika SDP-a da ga obavijestim. Nije se naljutio, ali neću prepričavati. Nismo htjeli ići u medije", rekao je.

Komentara 58

RI
rimac444
10:54 24.12.2020.

Samo maloumnici mogu vjerovati ovakvim narikačama, koje samo laprdaju a u životu nisu naprvili ništa, zaradili jednu Lipu za društvo, vječiti paraziti.

IP
ISKRENI_PARTIZAN
10:58 24.12.2020.

Rast ekstremne ljevice će za posljedicu imati i uspon ekstremne desnice

VJ
vjekoslavkatalina
11:09 24.12.2020.

mašta nije zabranjena...lik si je malo prevec umislio da je bogomdan a obicni zelembac..no kod nas ne manjka takvih pa ni ovaj nije iznimka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije