Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijesti

Od ponedjeljka će se odvoz smeća i biootpada u Zagrebu normalizirati

Zagreb: Interventni odvoz otpada na Splavnici
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.12.2023.
u 12:53

Uz to, do kraja sljedećega tjedna, bit će dovršena izgradnja proširene rampe za istovar otpada, što će također pomoći u normalizaciji odvoza

Biootpad će se od ponedjeljka ponovno odvoziti po redovnom rasporedu, kao i sve druge frakcije otpada, nakon što je odron otpada zatrpao kompostanu na Jakuševcu, što je posljedično usporilo odvoz, objavljeno je sinoć na Facebooku gradske uprave. 

Uz to, do kraja sljedećega tjedna, bit će dovršena izgradnja proširene rampe za istovar otpada, što će također pomoći u normalizaciji odvoza, uz poštivanje sigurnosnog protokola za radnike, dodali su te zahvalili radnicima Čistoće na ogromnim naporima koje ulažu zadnjih tjedana kako bi naš grad bio što uredniji i čišći unatoč znatno smanjenim kapacitetima za odlaganje na Jakuševcu, posebno u ovo blagdansko vrijeme, kad se tradicionalno stvara najviše otpada.

Podsjetimo, prosinački odron zatrpao je kompostanu Zrinjevca na Jakuševcu pa je odvoz bio znatno otežan. Zbog toga je Čistoća sklopila ugovor s tvrtkama 3KF i Saubermacher EKP koje će u idućih pola godine zbrinjavati zagrebački biootpad po rekordnoj cijeni od 375 eura po toni. 

 

Komentara 3

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
08:54 31.12.2023.

Samo nisu rekli do kojeg ponedjeljka.

Avatar neugodan
neugodan
18:08 30.12.2023.

sto s biootpadom rade ove dvije navedene firme???

Avatar neugodan
neugodan
18:09 30.12.2023.

kamo ce se odvestri otpad na ulazu u varazdin??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije