Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja prijestolnica

Tomašević je vikend proveo u Tirani: Evo o čemu je pričao s tamošnjim gradonačelnikom

Tomislav Tomašević u službenom posjetu Tirani
Foto: Grad Zagreb
1/2
13.03.2023.
u 09:00

Gradonačelnik Veliaj istaknuo je dobre odnose između Tirane i Zagreba, kao i doprinos albanske zajednice razvoju današnje Hrvatske, a zagrebački gradonačelnik  naglasio je kako albanska nacionalna manjina daje važan doprinos otvorenosti i raznolikosti Zagreba

Primjeri uspješne prakse Zagreba i Tirane i unaprjeđenje suradnje bile su glavne teme dvodnevnog posjeta zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića albanskom glavnom gradu, gdje je razgovarao s tiranskim gradonačelnikom Erionom Veliajem, priopćeno je u nedjelju.  

"Zelena tranzicija, prostorno planiranje i zbrinjavanja otpada, protupotresna obnova, kulturna suradnja i suradnja među mladima samo su neke od tema o kojima sam razgovarao s gradonačelnikom Tirane i na kojima ćemo temeljiti buduću suradnju", izjavio je Tomašević nakon sastanka s gradonačelnikom Veliajem, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik obišao je i nekoliko gradskih projekata u Tirani, poput poznate "Piramide"; koja je sagrađena 1980-tih da bude mauzolej bivšem komunističkom vođi Envera Hoxhe, a danas se preuređuje u informatičko-tehnološki centar za mlade i za start-upove.

Čestitao je Gradu Tirani na ovogodišnjoj titulu Europske prijestolnice sporta, kao i na prošlogodišnjoj titulu Europske prijestolnice mladih.Dvojica gradonačelnika tim su povodom posadili drvo i istrčali utrku u glavnom parku u Tirani.

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Veliaj istaknuo je dobre odnose između Tirane i Zagreba, kao i doprinos albanske zajednice razvoju današnje Hrvatske, a zagrebački gradonačelnik  naglasio je kako albanska nacionalna manjina daje važan doprinos otvorenosti i raznolikosti Zagreba.Tomašević se sastao i s albanskom ministricom turizma i zaštite okoliša Mirelom Kumbaro, s kojom je razgovarao o zbrinjavanju otpada, obnovljivim izvorima energije kao što su solarne elektrane, te o razvoju turizma.

Na sastanku zagrebačkog gradonačelnika s predsjednicom Gradskog vijeća Tirane, Rominom Kuko, glavne teme bile su politika stanovanja i cijene najma, razvoj IT sektora, negativni demografski trendovi i politike zapošljavanja. Tomašević je u Tirani boravio u dvodnevnom posjetu na poziv gradonačelnika Eriona Veliaja, kojega je pozvao u uzvratni posjet Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Komentara 4

DU
Deleted user
09:09 13.03.2023.

zg sve vise i vise slici na tiranu...zahvaljujuci tetejcu..u povratku.ce posjetiti politucitelja porfirija u bg...itd

KA
Karloho
17:54 13.03.2023.

Za Zagreb bi bilo najbolje da drug gradonačelnik u Tiranu pozove sve svoje pajdase i da trajno ostanu u Tirani.

TO
tolitol
15:59 13.03.2023.

Nakon što je Zagreb iz čista mira ugurao u asocijaciju balkanskih gradova Tomašević samo nastavlja ono što je započeo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije