Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI KONCERT ŽELIM ŽIVOT

Popularni hitovi s plemenitim ciljem i ove godine stižu u centar Zagreba

11.12.2019.
u 17:11

Glavni cilj akcije je osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U utorak, 17. prosinca 2019. s početkom u 20:15 sati, održat će se 14. božićni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina i Zakladnog partnera Nove TV. Koncert je pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba.

Građani će moži uživati u popularnim hitovima brojnih zvijezda domaće estrade: Maje Šuput, Vigora, Željka Bebeka, Sanje, Zeca i Marinka, Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Indire Forze, Mejaša, Matije Cveka, Domenice, Vesne Pisarović i Pravila igre.

Kao i svake godine, tijekom koncerta će se na humanitarni telefon javljati poznata lica iz hrvatskog javnog života i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnji rad Zaklade.

Glavni cilj akcije je osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. 

Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila gotovo 60 milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva. Upravo zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, u Hrvatski registar je od početka djelovanja Zaklade upisano 63 103 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, što je dovelo do toga da smo danas 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi izpupkovine na 10.000 stanovnika.

Zahvaljujući zalaganju Zaklade, u sklopu KBC-a Zagreb otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 115 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.

Također, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije