Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG CESTE Zbog loše obavljenih poslova cestara Bandić se okomio na pročelnika Jelavića

Tisuću otvorenih iskopa nekoga će stajati posla!

06.11.2008.
u 23:13

Zagrebačkim cestama više nećemo tolerirati lijenost i nekvalitetno obavljanje posla! Nedopustivo je da je cijeli grad raskopan. Ako tako nastave, bit će sankcija – sasuo je danas kritiku na račun rada ZG cesta pročelnik za graditeljstvo Davor Jelavić.

703 plaća, a nema tko
Više od tisuću otvorenih iskopa u gradu, propali kolnik na uglu Tratinske i Vukovarske u kojega je neki dan upao kotač automobila vozačice, razlozi su što su pukli živci inače vrlo strpljivog pročelnika. Tvrdi da traljavo i s velikim kašnjenjem zatrpavaju iskope i da će ubuduće, umjesto njih, to raditi netko drugi.

Što to znači, nije jasno kad se zna da su umjesto Zagrebačkih cesta to i do sada često radili kooperanti.

– Točno je, nismo u stanju sami zatrpavati iskope po cestama jer ih je puno, a naših radnika malo. Zbog toga poslove često prepuštamo kooperantima – rekao je glasnogovornik ZG cesta Milan Golubić.

Podsjetimo, Zagrebačke ceste postoje samo zbog održavanja gradskih prometnica. Za to su ove godine iz gradskog proračuna dobili 69 milijuna kuna. Kako je moguće da im nedostaje radne snage kad ih je na popisu za plaće čak 703? Kažu, zato, jer ih skoro pola radi u administraciji.

Nije to jedini problem. Lani je od ukupno 360 milijuna kuna koje su prošle kroz Ceste, čak 170 netragom nestalo. USKOK to već mjesecima istražuje u ZG cestama. Svjestan svih problema kao i toga da ih neće biti lako riješiti, gradonačelnik Milan Bandić obrušio se na pročelnika Davora Jelavića i njegov ured.

– Zbog više od 1000 nesaniranih iskopa netko će odgovarati. Pritom ne mislim na šljakere ZG cesta koji svaku kunu pošteno zarade. Za lošu koordinaciju nisu krive Zagrebačke ceste, nego Ured za graditeljstvo – odjednom tvrdi Milan Bandić.

Dežurstvo 24 sata!
Pročelniku Davoru Jelaviću i njegovu uredu dao je rok od sedam dana za osnivanje radne skupine koja će raditi 24 sata dnevno i na jednom mjestu imati informacije o svim iskopima.

– Pozivam Jelavića, čelnike Zagrebačkih cesta, Plinare, Vodoopskrbe i odvodnje te svih drugih tvrtki, iza kojih ostaju raskopane ceste, da me shvate najozbiljnije. Ako se stvari ne poboljšaju, netko će odgovarati – zaprijetio je svima gradonačelnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije