Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVENIJA DUBRAVA

Tek nakon prijetnji stanarima obećali sanaciju kolnika

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
03.02.2020.
u 21:15

Godinu dana u Aveniji Dubrava na brojevima 3,5 i 7 pucaju zidovi

Nakon što su zaprijetili da će se obratiti medijima i gradskim zastupnicima i tako ukazati na inertnost rada četvrti, stanovnici Avenije Dubrava na kućnim brojevima 3, 5 i 7 uspjeli su postići rješenje problema koji ih muči već godinu dana. Naime, zbog oštećenog kolnika tik uz tramvajsku prugu stvaraju se jake vibracije zbog kojih zgrade podrhtavaju, a zidovi na njima pucaju.

– Zbog toga nam je kvaliteta života ugrožena, bojimo se ponekad da nam se nešto ne sruši na glavu. Ozbiljan je to problem – objašnjava Amalija Rak, koja se zbog tog problema u posljednjih godinu dana više puta obratila Vijeću gradske četvrti Gornja Dubrava i osobno njegovom predsjedniku Damiru Onišku. Svaki put je, dodaje, obećano da će se nešto učiniti, ali dosad se ništa nije poduzelo.

– Uručila sam dopis Vijeću gradske četvrti Gornja Dubrava sredinom prosinca, ali ni nakon više od mjesec dana nije stigao nikakav odgovor – prepričava predstavnica stanara. Tek kad joj je “pukao film” i odlučila se s ovom pričom obratiti i zastupniku Gradske skupštine Renatu Peteku, stvari su se pokrenule. Petek je, naime, u sklopu svoje akcije “S Petekom, petkom u pet” posjetio stanovnike ulice, no tog istog jutra Amaliji Rak stigao je dopis iz gradske četvrti kojim, kaže, poručuju da će se konačno pristupiti sanaciji, a samo dva sata poslije pronašla je oznake na kolniku, točno tamo gdje je oštećen.

Ključne riječi

Komentara 3

HE
herojulice
08:18 04.02.2020.

Nema se novaca, gradski proračun milijardu u minusu a vi bi htjeli nekakvu sanaciju ispred tri zgrade. ZAr vi ne osijećate ovu zemlju?

BO
bozomih
06:40 04.02.2020.

Do kada ćete nepismeni novinari ulicu zvati Avenija iako su postavljene nove ploče. znate ki vi što je avenija.

DU
Deleted user
22:25 03.02.2020.

Sramotne ceste usred Zagreba. U Austriji i Njemačkoj su na selu bolje ceste negu u centru Zagreba. A kad oni to poprave drži kratko i raspuca se. A ako se to srečom ne dogodi, opet otvaraju novo asfaltiranu cestu jer neki kabel moraju postaviti -naknadno. Pa imamo zakrpanu novu cestu (Mlinovi) Hrvatska šlampava posla. Pogledajte kako izgleda novo rekonstruirana ilica od Frankopanske do Črnomerca, rubnjaci ostali stari a postavljene ploče oko tramvajske pruge su se počele raspadati, pucati, nakon samo 12-18 mjeseci od obnavljanja. SRAMOTA. A kante za smeće, svugdje u Ilici, da ne možeš ljudski proči. S diječim kolicima moraš prvo maknuti kante da prođeš, ili preko kolnika gdje auti voze ne rijetko više od dozvoljene brzine. A niti policije nigdje nema da tu brzu vožnju sankcionira. Sve samo šlamperaj i sramota za nas, i naš (voljeni) grad. Gdje si Bandić? Daj delaj malo! Pokaži da si muško.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije