Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TRIBINI O GUP-U U GAJNICAMA

'Tek kad smo željeli prodati zemljište, saznali smo da uopće nije u građevnoj zoni'

tribina
Dalibor Urukalović/PIXSELL
19.03.2015.
u 14:00

Zbog pojedinih nedostataka u GUP-u, ne mogu se zadovoljiti prometne promjene, graditi domovi kulture...

Područja zelenih površina nemaju gotovo nikakve šanse da se izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) pretvore u područja mješovite namjene, pa gradnja na njima neće biti moguća ni nakon 29. srpnja, kad bi izmjene GUP-a trebale biti usvojene. Nešto drugačija situacija je s područjima društvene namjene, a stanovnicima kvartova Podsused, Vrapče i Gajnice, koji su jučer sudjelovali na četvrtoj tribini o legalizaciji, upravo su ta područja sporna.

- Braća i ja imali smo veliko zemljište koje smo, prije dvije godine, odlučili prodati. Najednom smo saznali da je iz građevne zone zemljište prenamijenjeno u infrastrukturnu površinu, a nitko nas o tome nije obavijestio - ispričala je Ljiljana Šivak na tribini čiji je organizator predsjednik Skupštine Darinko Kosor. Da nemaju samo građani pojedinačnih problema, istaknuo je i predsjednik GČ Stenjevec Vladimir Andrić.

- Baš zbog pojedinih nedostataka u GUP-u, četvrt ne može zadovoljiti prometne promjene, sagraditi domove kulture, a problema imamo i sa samom infrastrukturom - objasnio je Vladimir Andrić, uz kojeg je na tribini bio i potpredsjednik GČ Podsused, Zdravko Birač. A upravo na području GČ Podsused problemi s GUP-om najveći su, budući da građani tamo i više od trideset godina čekaju prenamjenu svojih parcela.

- Živim u kući koja je sagrađena 1913. godine, a nedavno sam saznala da sama kuća uopće nije upisana na zemljište na kojem je sagrađena - rekla je Milka Rujić te dodala da ona trenutno živi na području na Meglenjaku, koje je, prema GUP-u, predviđeno za golf-teren. Ono što još muči stanare četvrti Podsused jesu loše uknjižene ulice, zbog kojih ih policija, hitna pomoć, ali i svi ostali koji dolaze u kvart, uopće ne mogu locirati.

- Još jedan veliki problem jesu klizišta, a nova karta klizišta uopće se neće koristiti prilikom izrade izmjena i dopuna GUP-a - rekla je Veselka Pirc, dok joj je Darinko Kosor obećao da će s nadležnima iz Grada sljedeći tjedan pregledati klizišta, a karta klizišta uključit će se kad će se u rujnu donositi novi Generalni urbanistički plan te Prostorni plan grada.

>>U četvrti mnogi i 30 godina čekaju na definiranje svojih parcela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije