Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend-vodič

Talijanske delicije na Trgu Europe, Luce u Tvornici...

07.03.2015. Arena, Varazdin - Povodom Dana zena odrzan je gala koncert u prepunoj varazdinskoj Areni. Klapa Cambi nastupila je s tri nova tenora, a varazdinska publika pjevala je najvece dalmatinske hitove uz bok klapama Cambi i Intrade i gostom Tediem Sp
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
30.10.2015.
u 21:52

Donosimo pregled događanja za 30. i 31. listopada

Unatoč blagdanu Svih svetih u nedjelju, u gradu se danas i sutra organiziraju brojna događanja za sve uzraste. Predstave za djecu, koncerti u klubovima Green Gold te Tvornici kulture, besplatni nastup gudačkog kvarteta te izložbe u muzejima... Samo su to neka od događanja u Zagrebu ovog vikenda koja smo izdvojili u još jednom vodiču za one koji bi htjeli organizirano provesti slobodno vrijeme.

1. Talijanske delicije na Trgu Europe 


Do nedjelje je otvoren Italia Fest Zagreb, festival talijanskih delicija koji se održava na Trgu Europe. Građani imaju priliku isprobati originalni talijanski parmezan, mortadelu, vino, inćune te druge delicije, a brojni se specijaliteti prodaju po akcijskim cijenama.

2. Završavaju Dani kruha za djecu

Samo još danas traju edukativne radionice "Dani kruha" u Tehničkom muzeju za djecu predškolske i niže osnovnoškolske dobi. Dostupni su termini u 9, 10, 11 i 13 sati, a radionica traje sat i pol. Cijena iznosi 15 kuna, a uključuje stručno vodstvo i sav materijal za radionicu.

Djeca će se upoznati s povijesnim razvojem pripremanje kruha te obradom pšenice, a za sudjelovanje se potrebno najaviti na broj 014844050 ili e-mail marijo.zrna@tehnicki-muzej.hr.

3. Koncert Klape i Tedija Spalata

U klubu Green Gold večeras nastupaju Klapa Contra i Tedi Spalato. Za koncert koji počinje u 22.30 sati u Radničkoj cesti 52 potrebno je izdvojiti 30 kuna, a do 23.30 svi gosti kluba mogu ostvariti i popust od 10 posto na sva pića.

4. Kantautorica Luce u Tvornici kulture

Svoju debitantsku koncertnu promociju pod nazivom "U bojama" večeras će u Tvornici kulture održati mlada kantautorica Luce. Cijena ulaznice stoji 30 kuna.

5. Predstava Sami u kući u Griču


Na odlazak u svijet cirkusa, gusara, morskih sirena i čarobnih napitaka ekipa iz Tvornice lutaka u Griču poziva najmlađe ljubitelje kazališta. Predstava "Sami u kući" održat će se sutra u 11 sati u Jurišićevoj 6. Cijena ulaznice je 30 kuna, a rezervacije se primaju na mail tvornica.lutaka@gmail.com.

6. Večer uz Stand up komediju

Komičar Aleksandar Perišić održat će svoj show u Studiju smijeha sutra od 20:30 sati. Za večer uz Stand up komediju u Vlaškoj ulici 92 potrebno je izdvojiti 25 kuna, a ulaznice je moguće rezervirati putem maila ulaznice@studiosmijeha.hr ili na broj 015588980.

7. Zagrebački kvartet u KUC Travno

Marin Maras i Davor Philips na violini, Hrvoje Philips na violi te Martin Jordan na violončelu održat će besplatni koncert za sve građane u Kulturnom centru Travno. Zagrebački kvartet sa svirkom kreće večeras u 19:30 sati na adresi Božidara Magovca 17.

8. Produžena izložba o Zoološkom vrtu

Izložba o mjestu i značenju zagrebačkog Zoološkog vrta za grad i građane tijekom njegove 90 godina duge povijesti održava se u Muzeju grada Zagreba još od srpnja, a zbog velikog je interesa produžena sve do 29. studenog. Cijena ulaznice za izložbu Zoološki vrt u Zagrebu 1925-2015 je 10 kuna, a u nedjelju u 11 sati je uz kupljenu ulaznicu moguće dobiti i besplatno stručno vodstvo. Danas je muzej otvoren od 10 do 18 sati, sutra od 11 do 19, a u nedjelju od 10 do 14 sati.

9. Završavaju 7. dani fotografije u MSU

"Tekst i grad" naziv je izložbe koja je organizirana u Muzeju suvremene umjetnosti, a koja se može pogledati još samo danas. Završit će tako 7. dani fotografije arhiva Tošo Dabac. Na izložbi je prikazano 20 radova Toše Dabca s još 35 radova hrvatskih fotografa raznih generacija. Muzej je danas i u nedjelju otvoren od 11 do 28 sati, a u subotu do 20 sati.

>> Događaj godine za gurmane, vininoljupce – amatere i profesionalce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije