Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednjoškolci stradali u Cammeu

Taksist se prevrnuo zbog premorenosti?

cammeo
Privatna arhiva
25.06.2014.
u 11:00

Vozač je u zoru izgubio kontrolu nad vozilo. Nije bio alkoholiziran

Brata je izvlačio kroz razbijeni prozor. Od šoka je stao trčati ulicom, vrištati i moliti ljude za pomoć - srećom tešku prometnu nesreću preživjeli su. Dvojica braće, zagrebački srednjoškolci (imena poznata redakciji), u ranim jutarnjim satima (4.25), prošle srijede, nastradali su vozeći se u Cammeovu taksiju!

Teško ozlijeđen je i 46-godišnji vozač, koji je kao i stariji 17-godišnji brat D.I. u bolnici. Nesreća se dogodila na samom ulazu u Ulicu Zelengaj, nakon što je taksist najprije udario u stablo pa stup, te se okrenuo na krov. – Zbog neprilagođene brzine pri izlasku iz zavoja vozač je izgubio nadzor nad automobilom – potvrdili su uzrok nesreće iz policije naglašavajući kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola. I dok se D.I u bolnici oporavlja od operacije, a mlađi brat je još pod šokom, obitelji dvojice maloljetnika, kako poručuje majka S.I., iz Cammea se otada nitko nije javio, niti je u bolnici provjeravao zdravstveno stanje nesretnih mladića. Iako je policija jasno utvrdila što je uzrok prometne nesreće, u Cammeu poručuju da se točan uzrok još utvrđuje te odbacuju mogućnost da je vozač za volanom - zaspao od umora!

– Još ne znamo što je dok se službeno utvrdi, ali umor nije. Spomenuti vozač imao je slobodan dan, radio jednu noćnu i ušao u drugu kada se dogodila nesreća – poručio je Vladimir Minovski, direktor spomenute taksi tvrtke, naglašavajući kako su svakodnevno u kontaktu s nastradalim vozačem i da su kontaktirali obitelj dvojice dječaka koja s njihovim agentima nije željela razgovarati. Vozač, koji za Cammeo radi od travnja ove godine, a vozačku dozvolu za B i C kategoriju ima 14 godina, i dalje je u bolnici, s ozljedama prsnog koša i kralježnice. Iz tvrtke poručuju da svi njihovi vozači rade prema Zakonu o radu, sa slobodnim danima, smjene su im po 12 sati. – Od toga je 8 sati efektivna vožnja, a ostalo je dnevni odmor te dodatne obveze - zaduživanje i razduživanje te njega vozila - zaključuju iz Cammea.

>>O Taxi Cammeu trebate znati dvije stvari

Komentara 24

IV
Ivanveliki
12:34 25.06.2014.

Smjene vozača su po 12 sati, ali su za volanom 8, a ostala 4 sata peru auto i razdužuju ga??? I ta priča prolazi. A koliko su slobodni do sljedeće smjene 12 ili 24 sata ili? Ako je bio slobodan cijeli dan (24sata), kako bi se moglo krivo zaključiti iz priče, onda je nemoguće da nakon 12 sati noćne ide opet u noćnu, nego u dnevnu smjenu. Dakle bio je slobodan samo 12 sati i išao u novu noćnu smjenu od 12 sati. Sramota kako je ovaj clanak lose napisan. Toliko nestručno bez ulaska u srž problema pa pomišljam kako je namjerno nedorečen. Ako se radi 12 sati, 24sata bi trebali biti slobodni, a nakon sljedećih 12 sati rada trebali bi biti slobodni 48 sati i onda bi imali mjesečno ispravan broj sati bez prekovremenih. Po meni uzrok ove teške nesreće je izrabljivanje vozača do iznemoglosti i, ako se što ne promjeni, možemo još sličnih očekivati.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:18 25.06.2014.

Toliko laži ne iznenađuje a institucije bi trebale provjeriti puno nepravilnosti u radu Cammea.Dugo je trebalo da se ta vijest pojavi u novinama......Sa Cmmeom i na krovu to bi trebala biti nova reklama

HM
hasanec.marija
11:44 25.06.2014.

Što su maloljetnici uopće radili u 4.25 sami bez roditelja u taksiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije