Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se događa?

Suvlasnici u pravnoj bitki zbog situacije u Importanne centru: 'Ljudima je dosta ugnjetavanja'

Zagreb: Konferencija Glasa poduzetnika o problemima vlasnika poslovnih prostora u Importanne centru
Karlo Klasic/PIXSELL
11.12.2023.
u 16:59

Sporni su, među ostalim, naplata zajedničke pričuve i loše održavanje prostora, a njih 114 podnijelo je i kaznenu prijavu

Nepravedna naplata zajedničke pričuve, netransparentno komuniciranje o poslovanju, loše održavanje i neetičan odnos problemi su zbog kojih je 150 manjih suvlasnika prostora, kako su na jučerašnjoj konferenciji za novinare objavile odvjetnice Ljiljana Maravić Pirš i Višnja Drenski Lasan, odlučilo pokrenuti postupke protiv upravitelja Importanne centra. Nekoć je u prvom trgovačkom centru u Hrvatskoj bilo zaposleno gotovo tisuću ljudi, a sada ih je, istaknuli su suvlasnici, samo dvjestotinjak.

Oni koji su ostali izvrgnuti su ugnjetavaju, kazali su također, a prostor iz godine u godinu propada. Sumnjaju na to da iza svega stoji intencija da se njihovi lokali u Importanne centru otkupe po niskim cijenama te da se poslovni prostori okrupne.

– Suvlasnici su 30 godina trpjeli netransparentno poslovanje upravitelja, a postupci su pokrenuti protiv Cirila Zovka, Dennisa Zovka i Nives Zovko te tvrtki Importanne i Importanne centar. Jedan od ključnih problema su različite kategorije prema kojima se naplaćuje zajednička pričuva pa tako neki suvlasnici plaćaju osam, a drugi 25 eura po kvadratu. Nikad nisu dobili izvode prema kojima se ona obračunava. Nijedan trgovački centar u Hrvatskoj nema tako visoke namete, a ne zna se ni koliko te plaća li ih uopće gospodin Ciril Zovko, koji se prozvao većinskim suvlasnikom. Tu je i činjenica da su suvlasnicima oduzete neke od zajedničkih prostorija poput prolaza, pristupne ceste u garaže i skloništa. Skladišta su pak prikazana u posjedu upravitelja, a u njima se drže sklopke za struju koje se tiču prostora dijela suvlasnika – istaknula je Ljiljana Maravić Pirš.

>>VEZANI ČLANCI: 

Dodala je i da je, s obzirom na enormne troškove koje suvlasnici moraju podnositi, nerealno da Importanne centar godinama stoji zapušten te da se ne ulaže u poboljšanje uvjeta za zaposlene. Višnja Drenski Lasan napomenula je i kako je 114 suvlasnika odlučilo podnijeti kaznenu prijavu.

– Ljudi su iscrpljeni ovakvim načinom postupanja i vođenja centra. Nitko nema pravo umanjivati tuđi suvlasnički dio i raspolagati zajedničkim vlasništvom bez znanja drugih – zaključila je V. Drenski Lasan. 

>>VIDEO: Doula Anita o najgorim trenutcima na poslu: 'Najteže je biti podrška majkama kojima je dijete preminulo. To su snažne žene'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije