Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamo za vikend?

Sutra gledajte "Barbie" pod zvijezdama u ljetnom kinu Tuškanac

Evo kako je izgledalo na setu snimanja filma"Barbie"
Foto: PictureLux/PICTURELUX
1/4
11.08.2023.
u 16:58

Vrijeme će se za vikend stabilizirati, danas je na programu "Trokut tuge", a u nedjelju krimić "Amore"

Nakon niza otkazanih projekcija zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ovog će se vikenda pod vedrim nebom ponovno uživati u filmskim hitovima na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac. Tako će ljubitelji crnog humora večeras od 21 sat guštati u hvaljenoj crnoj komediji "Trokut tuge", švedskog redatelja Rubena Östlunda.

U središtu zbivanja su mladi modeli Carl, kojeg je utjelovio mladi britanski glumac Harris Dickinson i Yaya, u čijoj se ulozi našla prerano preminula južnoafrička glumica Charlbi Dean Kriek. Oni su pozvani na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša, ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara koji citira Marxa, a tumači ga slavni Woody Harrelson. Isprva sve je savršeno, no idilu prekida oluja. Dio putnika i posade završava nasukan na pustom otoku, a otkriće da samo jedno od njih zna kako uloviti ribu najednom izvrće hijerarhiju među unesrećenima.

VEZANI ČLANCI: 

Aktualni kinohit "Barbie", koji obara rekorde gledanosti u kinima diljem svijeta, na repertoaru je kina pod zvijezdama sutra u 21 sat. Satirična komedija Grete Gerwig kritiku i publiku osvojila je pametnim humorom, impresivnim kostimima i bajkovitom scenografijom, a radnja se vrti oko "Stereotipne Barbie" koju igra Australka Margot Robbie.

Jedna je od brojnih istoimenih žena, stanovnica Barbielanda, koje žive u matrijarhalnom društvu u kojem su sve žene samouvjerene, samodostatne i uspješne. Njihovi kolege Ken(ovi) provode dane u dokolici na plaži, a barbike zauzimaju sva važna radna mjesta poput liječnika, odvjetnika i političara. Idilu razbija trenutak kada Barbie upada u egzistencijalnu krizu koju može riješiti isključivo putovanjem u stvarni svijet, a pridruži joj se Ken, kojeg igra miljenik žena Ryan Gosling.

VEZANI ČLANCI: 

Ljubitelji kriminalističkog žanra uživat će pak u nedjelju kada je na programu talijanski kriminalistički triler "Amore" u režiji talijanskog glumca i redatelja Andrea di Stefana. U glavnim su ulogama Pierfrancesco Favino, Linda Caridi i Antonio Gerardi, a radnja se vrti oko policijskog poručnika Franca Amorea, koji nakon 35 godina službe odlazi u mirovinu. Noć prije odlaska pozvan je da istraži mjesto zločina na kojem je ubijen njegov dugogodišnji policijski partner Dino.

Do obračuna vatrenim oružjem dolazi uslijed međusobnog sukoba pljačkaša dijamanata, a Dinova upletenost u pljačku svima je nespojiva s njegovim karakterom. Potreseni Amore na mjesto zločina dolazi sa zabave povodom njegova umirovljenja, progonjen činjenicom što o tragičnoj Dininoj sudbini ipak zna nešto više. Karte za sve projekcije stoje pet eura, a kupiti se mogu na blagajni kina koja se otvara sat i pol prije početka programa. 

GALERIJA Poznati glumac u novom filmu ima sporednu ulogu, a u glavnoj je njegova kćer Sunny (14)

Evo kako je izgledalo na setu snimanja filma"Barbie"
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije