Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SA STANOM U ZAGREBU NAJVEĆE HRVATSKE SPORTAŠICE

Susjedi: Janicu rijetko viđamo

Janici se ipak zamjera što je krivo prikazala stvarno stanje
import
18.01.2008.
u 19:51

Dali bi joj Hrvati sve na svijetu, a ne samo jedan stan u Zagrebu. Zaslužila je svojim uspjesima i da se Sljeme nazove po njoj i da joj se u vlasništvo upiše svaka pahulja snijega na Crvenom spustu, ali Janica Kostelić ipak nije trebala lagati da nema nikakvih nekretnina u Hrvatskoj kako bi joj se na još tri godine produljio najam stana u zagrebačkoj Ulici grada Chicaga 13.

Mjesečno 885 kuna
Janica ovdje rijetko dolazi, a nitko drugi ne koristi taj stan  rekli su nam susjedi iz te peščeničke zgrade. Jednom ili dvaput godišnje, tvrde, vide je na stubištu, a tada ih snježna kraljica uvijek lijepo pozdravi.

No, ništa ne može promijeniti činjenicu da je Janica pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavila da nema stan, kuću ili vikendicu u kojoj bi mogla živjeti. Na osnovi toga zagrebačko poglavarstvo joj je kao zaslužnoj sportašici produljilo najam stana od 75 kvadrata, koji mjesečno plaća samo 885 kuna.

Pravo prvokupa
Za usporedbu, cijena podstanarstva u Zagrebu za takav stan iznosi više od 2000 kuna. Usto, prema gradskom pravilniku, da se njezin stan dodjeljuje kakvoj siromašnoj obitelji, u njega bio gradski oci smjestili čak sedam osoba.

No, nije Janica jedina koja koristi gradski stan. Na popisu se nalaze brojni sportaši, poneki političar, znanstvenici, glumci u popriličnom broju. Većina ih je vjerojatno opravdano dobila stanove, a neki se možda već plaše najavljene revizije.
Neće im pomoći ni da prepisuju druge nekretnine na roditelje, supruge ili djecu jer ako oni imaju stanove u kojima se može živjeti, gradski stan moraju vratiti.

No, Zagreb će teško popisati sve korisnike svojih stanova. Njihovim ritmom rada za 5000 stanova trebat će im godine da provjere tko u njima stanuje i ima li na to pravo. S druge strane, već se priprema prodaja tih stanova, trebala bi krenuti prije ljeta, a stanari će imati pravo prvokupa.


'Zaslužila je i deset stanova’

– Janica je najšefica, često je ovdje s nama i svi je jako volimo. Zaslužila je ona i deset stanova, ne samo jedan. Neka ga je dobila, baš nam je drago – kažu upitane o ovoj temi kozmetičarke iz Agatićeve ulice u Rijeci, u kojoj je ulaz u noktarnicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije