Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE PROCJENA

Stožer Grada Zagreba za ukidanje propusnica prema dvjema županijama

Kontrolni punkt kod podusedskog tunela na Aveniji Bologne
Foto: Robert Anić/Pixell
1/3
19.04.2020.
u 09:15

"Stožer civilne zaštite Grada Zagreba će zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da procijeni epidemiološku situaciju u dvije susjedne županije - Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj, nakon čega će Nacionalnom stožeru uputiti zahtjev za ukidanjem propusnica među tim županijama", poručili su iz Grada

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražit će da se ukinu propusnice za kretanje prema Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon što epidemiolozi procijene epidemološku situaciju u tim županijama, doznaje Hina u Gradu Zagrebu.

"Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dopunio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stalnog boravka. Stoga će Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da procijeni epidemiološku situaciju u dvije susjedne županije - Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj, nakon čega će Nacionalnom stožeru uputiti zahtjev za ukidanjem propusnica među tim županijama", ističu u Gradu Zagrebu.  

>> VIDEO Dragan Primorac: Vjerojatno su djeca ključni prenositelji virusa

Nacionalni stožer civilne zaštite produžio je mjere ograničavanja za još dva tjedna, ali uz modifikacije poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica, izvijestio je u subotu voditelj stožera Davor Božinović. Vezano uz odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka najavio je da će županijski stožeri moći predložiti nacionalnom stožeru ukidanje propusnica za područje određene županije kako bi se omogućila veća mobilnost.

Lokalni stožeri pritom će procjenjivati epidemiološku situaciju, a nacionalni stožer potom u suradnji s njima donijeti odluku o ukidanju propusnica. Dodao je kako su u slučaju povoljne epidemiološke situacije ostavili i mogućnost ukidanja propusnica i zbog gospodarskih razloga, kao primjerice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, o čemu se također moraju dogovoriti lokalni stožeri.

No ako se pojavi neko žarište, upozorava Božinović, mogu se donijeti posebne mjere za općinu ili neki prostor.

Komentara 8

NI
NIXA
09:58 19.04.2020.

Dajte tom nacionalnom stožeru skrenite pozornost da su propusnice izmedju Zagreba i županije Zagrebačke neodržive - pa Zagreb je sjedište županije Zagrebačke..to je sve suludo sta se radi

ST
stefj
12:00 19.04.2020.

Ove propusnice su nešto najbesmislenije što je napravljeno. Jedino što se trebalo spriječiti jest egzodus Zagrepčana nakon potresa u Dalmaciju, a to se nije napravilo... Mada, pitanje da li je u Dalmaciji buknula zaraza radi Zagreba ili radi Ancone ili isto radi skijanja...

ZE
Zambija export-import
15:30 19.04.2020.

Dolazak na komemoraciju u Jasenovac ljudi izvan Sisačko-moslavačke županije, npr. A. Plenkovića, M.Pupovca, V. Kajtazija i ostalih je direktno u suprotnosti s odlukama stožera. Stožer treba zabraniti protuzakonito javno okupljanje u Jasenovcu, spriječiti ulazak na područje Sisačko-moslavačke županije ljudima iz drugih županija, kazniti organizatore i sve koji budu prisutni i potom staviti u karantenu sve koji protuzakonito prisustvuju komemoraciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije