Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
školovanje psa

Što činiti da ljubimac ne skače po gostima u kući?

obuka pasa
Foto: PIXSELL
1/3
24.09.2014.
u 13:00

Pse se, prema "kliker treningu" Škole za obuku pasa Vindor, prilikom dresure ne smije kažnjavati za ono što čine

Pse se prilikom dresure ne smije kažnjavati za ono što čine. Osnovna je to premisa Škole za obuku pasa Vindor, koja pse školuje prema principu tzv. “kliker treninga”, koji ovisi o pozitivnoj motivaciji.

- Vlasnici moraju znati što žele da njihov pas radi, a ne što ne žele. Ako pas skače po gostima kad dođu u kuću, ne treba ga se kazniti jer on to čini, već mu treba dati naredbu neka sjedi i gleda. Ako to odradi kako spada, zauzvrat dobije nagradu - rekao je Vedran Vukomanović, instruktor za obuku pasa, koji u sklopu škole podučava i timaritelje u ZOO-u, te dresira pse iz Dumovca.

Treninge održavaju na ranču u Savskoj Opatovini, a podučavaju pse starije od tri mjeseca. Cijena programa od deset sati je tisuću kuna, a 30 posto popusta imaju udomljeni psi, dok je udomljenima iz Dumovca tečaj besplatan.            

Kako prepoznati i razumjeti govor tijela psa ili na vrijeme riješiti problem u njegovu ponašanju, moći će saznati zainteresirani 1. listopada. Upravo tada, od 20 sati, u Arenu Zagreb stiže “šaptač psima” i međunarodni stručnjak za ponašanja pasa, Cesar Millan sa svojom predstavom “Vođa čopora”. Ulaznice, od 196 do 725 kuna, dostupne su u sistemu Eventima.    

Komentara 1

DU
Deleted user
21:32 03.01.2015.

ja ga obično klepnem nogom... ( ako gazda ne vidi)... šalim se.. ali stvarno ima pasa koji skaču, i njuškaju te između nogu.. kažem vlasniku- daj ga makni... ako kaže- neće ti ništa, i ne poduzima ništa, baj baj, nećešš me više vidjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije